Ajanslar, Ayasofya ile Topkapı Sarayı arasındaki bölgedeki Dikilitaş yakınında gerçekleşen patlamanın nedeninin belli olmadığını kaydediyor. Yaralıların olduğu ve olay yerine ambulansların sevk edildiği belirtiliyor. DHA ve Anadolu Ajansı olay yerinde ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

11:16 BBC Türkçe’ye bilgi veren ve olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, “Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler” dedi.

Görgü tanığı ayrıca, “Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanı’na yakın, Dikilitaş’ın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor” dedi.

11:12 Patlamada yaralanan iki kişinin Haseki Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

11:08 CNN Türk, polisin ‘canlı bomba’ ihtimali üzerinde durduğunu belirtti. Olay yerinde ölü ya da yaralıların olduğu görüntüler geliyor.

10:57 Olay yerine giden bir polis aracının kaza yaparak ters döndüğü, içindeki polislerin hafif yaralandığı öğrenildi.

Fotoğraf: @ahmetsaymadi

10:51 Görgü tanığının çektiği videoda patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis aracı ve ambulansın sevk edildiği görülüyor.

10:49 CNN Türk muhabiri Cansu Karadan, patlama sonrası can kaybı olup olmadığı bilgisinin henüz netleşmediğini aktardı.

10:46 DHA’nın geçtiği videoda polis memurunun “Canlı bomba. Yaralı ve ölüler var” dediği duyuldu.

10:40 CNN Türk muhabiri Cansu Karadan da olay yerinden izlenimlerini, “Yaklaşık 20 dakika önce Dikilitaş Meydanı’nın altında bir patlama gerçekleşmiş. Patlamanın çok şiddetli olduğunu söylediler. Çevre ilçelerden de hissedilmiş patlama. Yerde oturup şok yaşayan turistler gördük. Yaralılar var. Ambulanslar burada” diye verdi.

Diken