Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde dün meydana olayda kadın çarşafı giyerek banka soyma çalışan, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen ve Suriyeli olduğu açıklanan zanlının Konyalı olduğu öğrenildi. Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Şirinköy kalıcı konutları 12. Ada E13 blokta ikamet eden ve Gölcük Donanma Komutanlığı’na bağlı Torpido Test ve Mühimmat Transit Depo’sunda çalışan 48 yaşındaki İ.İ’nin Konya Cihanbeyli ilçesi Doğanşehir beldesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. İ.İ’nin Göllcük’te ikamet ettiği ve polis tarafından gece saatlerinde arama yapılan evdeki komşuları ise böyle bir şey yapacağına inanmadıklarını ifade ettiler.

"DUYUNCA İNANAMADIK"

İ.İ’nin evinin önünde olaya inanamadıklarını ifade eden Şirinköy Muhtarı Ruhşen İşeri, "Mahallemizde bulunan kahvehanede, hafta sonları sürekli orada oturuyor. Arkadaşlarının da deyişine göre kimse inanamıyor böyle bir şey yapacağına. Olayı televizyondan izledik. Gece saat 03.00’da Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin baskın haberi gelince bana ben de olayı öyle öğrendim. Ekipler buraya gelip arama yaptılar. Evde gözle görünen herhangi bir ipucuna rastlanılmadı. Sadece masasında hızlı yapıştırıcı, serum hortumları gibi malzemeler bulundu" dedi.

"ONUN OLDUĞUNU BİLSEK GİDER İKNA EDERDİK"

Aynı mahallede bulunan kahvehanede her gün oyun oynadığı arkadaşları ise İ.İ’nin dün sabah saatlerinde kendileri ile görüştüğünü, Konya’ya gideceğini söylediğini dile getirdiler. Banka soygununu İ.İ’nin yaptığına inanmayan kahvehanedeki oyun arkadaşları, olayın yaşandığı sırada şahsın İ.İ olduğunu öğrenme imkanları olması halinde bankaya gelerek şahsı ikna edebileceklerini iddia ettiler. İ.İ’nin kendi halinde ve kimseye sesini bile yükseltmediğini söyleyen mahalleliler, olayı öğrendikleri halde hala inanamadıklarını ifade ettiler.