Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 2014 yerel seçim çalışmaları içinde Cihanbeyli belde belediyelerini gezdi.

 

Akyürek'in son adresi Yeniceoba oldu. Yeniceoba Yıldız düğün salonunda yapılan toplantıda Tahir Akyürek ve Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara soru cevap şeklinde açıklamalarda bulundu. Tahir Akyürek yaptığı konuşmalarda şehirleşmenin nasıl olacağını dile getirdi. 2014 yılı içinde Cihanbeyli Beldelerine daha fazla hizmet ve önem verileceğini, çalışmalara ağırlık verilecek.

 

Daha çok sosyal alanda yoğunlaşmasının önemli olduğunu, var olan sosyal alanların daha da geliştirilmesi ve de artırılması yönünde çalışmalara ağırlık verilmeli.

 

Belediye olarak kaynak arayışlarının ve kaynak yaratılması, Ankara'dan gelen kaynaklarla verimli ve yeterli çalışmalar olmamaktır. Küçük yerlerde bu kaynak oluşturulması sıkıntılı olabilir. Yeniceoba'ya aykırı söylemiş olabilirim, Yeniceoba'da değerler , binalar ve arsalar yüksek olabilir, hatta Cihanbeyli'den de yüksektir. Bu söz üzerine dinleyicilerden birisi ; "Eskiden öyleydi Başkan'ım ama artık öyle değil Mahalle olduktan sonra bu değerler düştü."  diye yorumda bulunmasına Akyürek gülerek cevap verdi.

 

Akyürek konuşmasına Belediye Başkanlarına ve Katılımcılara Teşekkür Ederek son verdi.

 

Akyürek'ten sonra Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara sözü aldı. Kara konuşmasına Tahir Akyürek'e ve katılımcılara Teşekkür Ederek başladı. Kara son günlerde Yeniceoba'nın çekmiş olduğu su sıkıntısının nedenleri ve çözümlerinden bahsetti bu çalışmalarda katkıları bulunan KOSKİ'ye teşekkür ederek, halktan oluşan su sıkıntılarından dolayı özür diledi.

 

Kendisini arayan bir çiftçinin isteğini Tahir Akyürek'e aktardı. Çiftçi yeni çıkan su kuyularına topu yenilemesi hakkında çiftçinin Akyürek'e bu konuda çiftçileri desteklemeleri ricasında bulundu. Akyürek bu konu bizim alanımız dışında olduğunu ama yinede yardımcı olacaklarını söyledi.

ybhaber.com - Özel Haber