İlk olarak Los Angeles Otomobil Fuarı'nda gösterimi yapılan Maserati Levante GTS, Levante Trofeo'dan sonra ailenin en güçlü versiyonu olacak. GTS'in 3,8 litrelik çift turbo beslemeli benzinli V8 ünitesi, 550 HP güç ve 730 Nm torku, 8 ileri vitesli otomatik ZF şanzıman ile dört tekerleğe birden aktarabiliyor. Los Angelas'ta gösterilen GTS, Bianco Alpi gövde rengi, spor koltukları, siyah dikişleri ile kontrast yapan kırmızı deri iç mekân ve 22 inçlik Orione jantları ile dikkat çekti.


Levante GTS’in tasarımında göze çarpan, ‘Black Piano' paketi, alüminyum F1 vites kolları, spor pedallar, özel gösterge paneli grafikleri, Maserati saat kadranı, ışıklı kapı eşikleri ve krom gövde eşikleri modelin sportif tasarımını daha da öne çıkarıyor. Levante GTS, Quattroporte GTS'de yer alan güç ünitelerinin güncellenmiş versiyonu olan ve yeniden tasarlanan 6,250 d/dak'da 550 HP güç ve 2.500-5.000 d/dak'da 730 Nm tork üreten 3,8 litrelik çift turbolu V8 motorla güçlendiriliyor. Göze çarpan 3,9 kg/beygir oranıyla Levante GTS'in en yüksek hızı saatte 292 km/s iken, Levante GTS, 100 km/s hıza ulaşmak için yalnızca 4.2 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Alt ön ızgara ve arka tamponun ayırt edici tasarımı sayesinde Levante GTS daha sportif ve daha zarif ve sofistike görünümle dikkat çekiyor. Yeni Levante GTS, opsiyonlu donanım olarak Full Matrix LED farlarla alınabiliyor. Standart Bi-Xenon farlarla karşılaştırıldığında, LED teknolojisi yüzde 20 daha fazla aydınlatma, yüzde 32 de daha soğuk ışık ve iki kat daha uzun ömür sunuyor.

Levante GTS'te standart olarak sunulan Full Premium deri döşeme, spor koltuklar ve pedallar ile 14 hoparlörlü Harman Kardon Audio sistemi, kabin içerisinde farklı bir ortam yaratıyor. Tamamen yeni vites kolu, kullanıcıya rahat bir kavrama hissi sağlarken; metal ve siyah kaplama Maserati logosu ile şık bir görünüm de sergiliyor. Yeniden tasarlanan gösterge paneli grafikleri Maserati'nin yarış mirasından da ilham aldığını vurgularken; Levante GTS’nin sportifliğinin de altını çiziyor.


Levante GTS, diğer Levanteler gibi 8,4” inçlik dokunmatik ekranlı Maserati Touch Control Plus (MTC +) ve orta konsolda kullanıcı dostu bir döner düğme kullanan, yüksek performanslı bir ara yüze sahip oluşuyla da öne çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü ekran sürükleme, kaydırma, döndürme hareketlerini tanıyan bir tablet gibi çalışırken aynı zamanda dijital radyo, Bluetooth, uydu navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto'yu da destekliyor.

Levante GTS’nin sürücü talepleri ve stabilite gereksinimlerine uygun olarak sürekli değişken Q4 Akıllı Dört Teker Çekiş sistemi ise en yüksek performans seviyeleri ile birlikte, zorlu koşullarda muazzam yol tutuş ve çekiş gücü sağlayarak kullanıcısına her koşulda maksimum sürüş keyfini sunuyor. Levante GTS’nin Brembo monoblok kaliperler ile donatılan fren sistemi ise arkada 330 mm x 22 mm havalandırılmış delikli disklere sahip hareketli alüminyum kaliperleri dikkat çekiyor.