Erzurum'un Karayazı ilçesinde ekmek pişirirken tandıra düşen ve elleri feci şekilde yanan Halide Aslan, hemcinslerini dikkatli olmaları konusunda uyardı - Aslan: - "Tandırlar kaldırılsın. Kadınlara günah. Herkes bu tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. 

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'un Karayazı ilçesinde pişirdiği ekmekleri poşetlerken dengesini kaybedip tandıra düşen ve vücudunun çeşitli yerleri yanan Halide Aslan, hemcinslerine, yöredeki kadınların korkulu rüyası haline gelen bu tür kazalara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Karayazı ilçesi Kapalı Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi Halide Aslan (49), 3 gün önce evlerinin bahçesindeki tandırda ekmek pişirmeye başladı. Pişirdiği ekmekleri poşetlerken başı dönünce dengesini kaybeden Aslan, tandıra düştü.

Elleri ve vücudunun çeşitli yerleri yanan Aslan, sesini komşularına duyuramayınca kendi imkanları ile düştüğü tandırdan güçlükle çıkarak sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Ambulans ile Karayazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aslan, daha sonra Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ellerinde birinci ve ikinci derecede yanıklar oluşan Halide Aslan, hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, tandır başında pişirdiği ekmekleri poşetlerken başı dönünce tandıra düştüğünü söyledi.

Yaşadığı korkuyu unutamadığını anlatan Aslan, "Tandırda ekmek yapıyordum. Pişirdiğim ekmekleri poşetlerken başım dönmüş. O esnada tandıra düşmüşüm. İki elim de feci şekilde yandı. Seslendim, kimse gelmedi, tandırdaki çabalarımla güçlükle kurtuldum. Kolumu dışarıya atarak kendimi tandırın içinden çıkardım ve soğuk suya ellerimi tuttum. Sonra Karayazı Devlet Hastanesi'ne geldik. Ellerimin biri birinci, diğeri ikinci derece yandı." diye konuştu.

-"Ben yandım kimse yanmasın"

Halide Aslan, yöredeki kadınların korkulu rüyası olan tandırların, derin olduğu için tehlike taşıdığını ifade ederek, kadınların bu tür kazalara karşı duyarlı ve dikkatli olmasını istedi.

Kadınların, tandırlarda ekmek pişirirken bu tür olaylarla sıkça karşılaştığını anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Tandırlar kaldırılsın. Kadınlara günah. Herkes bu tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. Birkaç gün önce hastaneye tandıra düşmüş bir kadın daha geldi. Tandıra düşmek artık kabusum oldu. Ben yandım kimse yanmasın. Doktorlar ellerimin düzeleceğini söyledi. Tedavim sürüyor inşallah ellerim düzelir. Lütfen insanlar biraz daha dikkatli olsun."

Hastane yetkilileri de yörede bu tür yanık vakalarının sıkça görüldüğünü ve bazen ciddi yaralanmalar olduğunu ifade etti.

Genellikle yörede zeminde bulunan tandırlarda ekmek yapmak isteyen kadınların dengesini kaybederek buraya düştüğünü ya da düşme tehlikesi geçirdiğini belirten yetkililer, kadınları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AA