Kadıköy Bağdat Caddesi'nde kalabalık bir grup yürüyüş yaptı. Ellerinde tencere ve tavalarla yürüyen kalabalığa balkon ve camdan alkışlarla destek gelidi.
 
Halkalı'da Gezi Parkı protestosu
 
Halkalı'da yüzlerce kişi toplanarak tencere ve tavalarla protesto yaptı..Yürüyerek ilerleyen gruba cam ve balkonlardan alkışlarla destek geldi. Özellikle Atakent 2'de toplanan kalabalığa diğer sitelerden de katılım oldu.
Aynı zamanda Avrupa Konutları 1, 2 ve 3'te de kalabalık bir grup yürüyüş yaptı. Evlerinde olanlar ışıklarını kapatıp açarak, otomobilde olanlar ise kornalarına basarak protestoya katıldı.
 
Bahçelievler ve Bağcılar'da tencere - tavalı protesto
 
Taksim Gezi Parkı'na destek için vatandaşlar tencere tavalarla protestoya destek eylemi yaptı. Akşam evlerinden sokağa inen, cam ve balkonlara çıkan vatandaşlar, Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak, alkış tutarak destek verdi. Bazı vatandaşlarda ışıklarını açıp kapatarak protestoya destek verdi.
 
Çekmeköy
 
Çekmeköy'de de halk sokaklara çıkarak protesto yürüyüşü yaptı. Balkonlara çıkanlar da alkışlarla protestoya destek verdi.
 
Gazi Mahallesi'nde 'Gezi Parkı' protestosu
 
Gazi Mahallesi'nde toplanan bir grup, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etti.Polis karakoluna doğru
Sultangazi'de Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere polisin müdahalesi protesto edildi. Yaklaşık bin gösterici Fevzi Çakmak Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Alkış ve pankartlarla yürüyen grup 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' şeklinde sloganlar attı.
 
Göstericilerin yürüyüşlerini tamamlamasının ardından İsmet Paşa Caddesi'nde ilerleyen yüzleri maskeli bir grup Gazi Polis Karakolu'na doğru harekete geçti. Yol üzerindeki çöp konteynerlerini ataşe veren grubu, polis karakolun önünde önlem alarak bekledi. Grubun, önlem alan güvenlik güçlerine taş atması üzerine polis biber gazı kullandı. Polis, grubu karakol çevresine yaklaştırmadı. Biber gazlı müdahaleden sonda dağılan eylemciler, ara sokaklarda kayboldu.
 
Manisa'da tencereli eylem
 
Manisa’da, İstanbul Taksim’deki Gazi Parkı eylemlerine destek deven topluluk, gece tencere ve tavaları kepçelerle çalıp hükümeti istifaya çağırdı.
 
İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla, Manisa’da, sosyal paylaşım sitelerinden haberleşen bir grup eylem yaptı. Gündüz yürüyüş düzenleyen göstericiler saat 22.00’de Uncubozköy Semti’nde tekrar toplanıp tencere ve tavaları kepçeyle çalarak hükümeti istifaya davet etti. Sloganlar atan 500 kişilik grup, bir süre yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Zonguldak’ta, Gezi Parkı için tencere tavalı eylem
 
Zonguldak’ta, Valilik binası önünde toplanan 200 kişi, Taksim Gezi Parkı’ndaki protestolara destek için eylem yaptı. Eyleme katılan gençler, evlerinden getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak atılan sloganlara tempo tuttu.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 30 kişilik grup, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) merkez kampüsü önünde toplanarak kent merkezine yürüyüşe geçti. Türk bayrakları açarak sloganlar atan gruba Valilik binası önünde bekleyen gruplarda katıldı. Eyleme katılan gençler, evlerinden getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurarak atılan sloganlara tempo tuttu. Valilik binası önünde ellerinde, ’Gezi parkı direniyor’ dövizleri taşıyan gruba caddedeki vatandaşlar ve sürücüler de alkışlarla destek verdi. 4 saat süren eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.
 
Gaziantepte tencere ve tavalı Gezi Parkı eylemi
 
Gaziantep’te, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylara destek vermek amacıyla toplanan yaklaşık bin öğrenci, tencere ve tavalarla protesto eylemi yaptı. Hükümet aleyhine slogan atan kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.
Şahinbey İlçesi Üniversite Bulvarı’nda bin kişilik öğrenci grubu, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek için toplandı. Ellerindeki tencere ve tavalarla yürüyen kalabalık, çeşitli sesler çıkartarak Gaziantep Üniversitesi önüne yürüdü. Hükümet aleyhine sık sık slogan atan öğrenci grubu, alkol alarak bulvarı araç trafiğine kapatmaya çalıştı. Türk bayraklarıyla yürüyen grubun 2 saat süren eylemi olaysız şekilde sona erdi.
 
Bursa'da destek yürüyüşü
 
Nilüfer ilçesine bağlı Görükle de toplanan yaklaşık 200 öğrenci, Görükle’den İzmir Yolu üzerine çıkarak Uludağ Üniversitesi Metro İstasyonuna kadar yürüdü. Zaman zaman yolu araç trafiğine kapatan grup ile hastası olduğunu söyleyen bir sürücü arasında kısa süreli tartışma çıktı. Uludağ Üniversitesi Metro istasyonundan tekrar Görükle’ye yürüyen kalabalık grup Atatürk Caddesi üzerinde sloganlar atttıktan sonra dağıldı.
 
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda toplanan kalabalık grup ise bulvar üzerinde yürüyüşüne devam ediyor. Yürüyüş yapan kalabalığa polis ekipleri herhangi bir müdahale de bulunmadı.
 
Bandırma'da olaylı protesto
 
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için yürüyüş yapan kalabalığa polis ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkan olaylarda yaralanan 3 polis memuru hastaneye kaldırıldı.Yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Edirne'de tencereli, tavalı gezi parkı eylemi
 
İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda eyleme destek vermek üzere sosyal paylaşım ağları üzerinden organize olan yaklaşık 2 bin Edirneli ellerinde tencere tavalarla eylem yaptı.
 
Edirne’de facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım ağları üzerinden organize olan yaklaşık 2 bin kişi, 1’nci Murat Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım parkında toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarının yanı sıra tencere ve tavalarla gürültü yapan kalabalık daha sonra 5 kilometre sloganlar atarak yürüyerek Saraçlar Caddesi’ne geldi. Buradaki Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık İstiklal Marşı okuduktan sonra ‘hükümet istifa’ sloganları attı. Kalabalığın önünde yürüyenler herhangi bir provokasyona meydan vermemek için bu akşamki eylemde Ak Parti binasına yürümeyeceklerini söyledi. Yaklaşık bir saat cadde üzerinde sloganlar atan kalabalık daha sonra yeniden Zübeyde Hanım parkına kadar yürüyerek eylemi sonlandırdı.
 
Kütahya’da eylemcilere biber gazlı müdahalede
 
 Kütahya’da Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için AK Parti il binasına yürümek isteyen kalabalığa polis, biber gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda çenesine taş isabet eden Anadolu Ajansı muhabiri Hadi Şengül ile kafasına pet şişe isabet eden bir polis memuru yaralandı.
 
Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan aralarında Seyit Ömer Linyitleri İşletmesi’nde (SLİ) çalışan işçilerinin de bulundu yaklaşık 2 bin kişi "Hükümet İstifa" diye bağırarak AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Sevgi Yolu’nda polisler kalabalığın önüne keserek AK Parti il binasının önüne gitmesine izin vermedi. Kalabalıktan ayrılan 400 dolayındaki SLİ işçisinin bulunduğu gruptan polislere taş ve şişe atanlar oldu. Çevik kuvvet polisleri de kalabalığa biber gazı sıkıp copla müdahalede bulundu.
 
Yaşanan olaylarda çenesine taş isabet eden Anadolu Ajansı Kütahya muhabiri Hadi Şengül ile bir kafasına pet şişe isabet eden polis memuru yaralandı. Hadi Şengül ile yaralı polis memuru Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çenesine 8 dikiş atılan Hadi Şengül’ün ve polis memurunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Kütahya’da da apartman balkonlarına çıkan vatandaşlar da tencere ve tava gibi mutfak aletlerini birbirlerine vurup İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemine destek verdi.
 
Samsun’da Gzi Parkı eylemi
 
Samsun’da İstanbul’daki Gezi parkı eylemlerine destek gösterileri aralıksız devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte tencere ve tavalarla yola çıkan vatandaşlar ’hükümet istifa’ sloganı attı. Göstericilere otomobiller de konvoy yaparak destek verdi. Özellikle Atatum ve İlkadım İlçeleri’nde yola çıkan vatandaşlar hükümet aleyhtarı gösteriler yaptı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken göstericilere bir müdahalede bulunmadı.
 
Adana’da ’Gezi Parkı’ gerginliği
 
Adana’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruplar, akşama doğru Atatürk Caddesi Sular semtinde toplandı. AK Parti il binasına yürümek isteyen gruplara karşı, polisin yanı sıra 50 kadar jandarma robocop da güvenlik önlemi aldı.
 
Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da göstericilerin yanına gelip, gerginliğin sona ermesi için uyarıda bulundu. Bu sırada eylemciler arasında provokasyon yapanlara karşı güven timleri devreye girdi.
 
Protestocuların arasına katılarak, onlar gibi sloganlar atan güven timlerinde görevli polisler, provokasyon yapanları biber gazıyla müdahale ederek gözaltına aldı.
 
Çok sayıda gösterici kelepçelenip, minibüslere bindirilerek götürüldü.
 
Gaziantep’te Gezi Parkı protestosu
 
Gaziantep’te, 200 kişilik kalabalık yürüyüş yaparak Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etti.
Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri akşam saatlerinde Kırkayak Parkı’nda bir araya geldi. Parkta toplanan kalabalık daha sonra slogan atarak yürüyüş yaparak Yeşilsu Parkı’na geldi.
Gezi Parkı’ndaki protestoculara destek verdiklerini ifade eden kalabalık, 10 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. - Mehmet
 
Tunceli’de elektriklerin kesilmesi Gezi Parkı protestosuna dönüştü, olaylar çıktı
 
Tunceli’de gece yarısı elektriklerin kesilmesi, İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’na destek protestosuna dönüşünce olaylar çıktı. Kent merkezinde toplanan kalabalık, polis karakoluna taşlarla saldırıp, banka şubelerini tahrip etti. Protestocular, gaz bombası ve basınçlı su kullanılarak dağıtıldı.