Tıbbi cihazlar sektöründe bilimsel çalışmalara verilen ticari destekler yerli üretimi teşvik ediyor. Katma değere sahip, yerli üretim her alanda önemini arttırırken üniversiteler de yenilikçi projeler geliştirmeye motive oluyor. Üstelik üniversitelerdeki buluşlar, ticarileşebildiği ve toplumla buluşabildiği oranda yaygın fayda sağlayabiliyor.

Bu görüşle hareket eden Alvimedica buluşları ticari hayata kazandırmak için üniversitelerle ortak proje toplantıları düzenliyor. Son olarak, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Metin Doğan ve beraberindeki heyet, ortak projeler geliştirmek amacıyla Alvimedica yetkilileriyle Çatalca fabrikasında bir araya geldi.

Görüşmeler sırasında Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı  Leyla Alaton, bölgede yenilikçi çalışmaları destekleme konusunda bir hub haline geldiklerini ve üniversitelerden ortak proje geliştirme konusunda büyük ilgi gördüklerini ifade ederek. “Yılsonuna doğru Çatalca’da tamamlanması planlanan yeni fabrika ile ülkemiz için her geçen gün değeri ve önemi çok daha fazla anlaşılmakta olan projeleri gerçekleştirmeye yönelik büyük yatırımlar yapmaktayız.” dedi.

Üniversitelerin bünyesinde geliştirilmiş ticarileşmeye uygun ürünler için işbirliği projelerini hayata geçiren şirketin, bu kapsamda pazara sunmaya hazırlandığı tıbbı cihaz alanında yeni ürünleri de bulunuyor.

Alvimedica’nın yenilikçi ürün kriterleri, katma değeri yüksek medikal cihazlar ile ticarileşmeye açık pazarda gelişim gösterebilecek ürün ve uygulamaları kapsıyor. Ürün geliştirirken medikal cihaz patentinin üretime geçmesinde 4 ile 7 yıllık bir süreç olduğu göz önüne alınarak planlaması yapılıyor.

Alvimedica Hakkında

2007 yılında kurulan Alvimedica, ameliyathanede inovasyon alanında hekim ve cerrahlara yeni nesil, minimal-girişimsel sağlık teknolojileri sunar. Girişimsel tıbbi cihazlar alanında, hem endovasküler hem de girişimsel kardiyolojide global olarak kabul gören yenilikçi ürün portföyleri geliştirir ve üretir. Yüksek kalitede cihazlar ve teknolojiler üreten şirketin, ana üretim ve Ar-Ge çalışmaları İtalya ve Türkiye tesislerinde yürütülmektedir. Her yıl genişleyen dağıtım ağı, global satış ekibi ve 600’e yakın çalışanı ile dünyada 70 den fazla ülkeyi sağlık teknolojileri ile buluşturmaktadır. Yenilikçi teknoloji ile yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen Alvimedica, klinik araştırmalar ve ürün geliştirme alanında yaptığı yatırımlarla daha iyi bir geleceğin inşası için çalışmaktadır. Alvimedica, özel stent tasarımları, hemo ve biyo uyumluluğu arttıran saf karbon kaplamaları ve en gelişmiş teknolojiye sahip ilaç salımlı stentler gibi eşsiz teknolojik ürünler üretmektedir. Şirketin ürün yelpazesinde son nesil polimersiz ilaç salımlı stenti: Cre8™’ ürününün yanı sıra birinci sınıf çıplak metal stentler, diagnostik ve balon kateterler de bulunmaktadır.