Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul ’un turizm bilançosu çıkarıldı: İptal edilen geceleme sayısı 215 bin 862, iptallerin maddi karşılığı 54 milyon 697 bin 769 euro . 
 
İstanbul’da 21 gün süren eylemlerin etkileri, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından The Marmara Oteli’nde düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Başkontrolör Enver Öncü, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, TUROB yönetim kurulu üyeleri ve turizmciler katıldı.
 
Tesis işletmecileri öneri ve çözüm beklentilerini Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediye temsilcilerine iletti. Toplantıda olayların konaklama sektörüne etkilerine ilişkin TUROB tarafından yapılan araştırma da açıklandı. İptal edilen geceleme sayısının 215 bin 862, yeni taleplerdeki ortalama düşüşün yüzde 55, Taksim-Beyoğlu-Şişli- Beşiktaş ’ta iptal oranlarının yüzde 80, uzun vadeli iptal sayısının ise 45 bin 950 olduğu kaydedildi. İptallerin maddi karşılığı da 54 milyon 697 bin 769 euro oldu.