Yurt dışındaki Türk seçmenler, yarım asrı aşkın göç tarihinde ilk kez, önümüzdeki haziran ayında Türkiye’de yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde, bulundukları ülkeden oy kullanarak, genel seçimlerde sonuçları etkileyecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kaydolmak için 14 Mart son gün

Ancak yurt dışında, Türklerin yoğun olduğu bölgelere kurulacak sandıklarda sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olanlar oy kullanabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kaydolmak için son günün 14 Mart olduğunu açıkladı. Yurt dışındaki Türkler ilk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkına kavuşmuştu.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kaydolma gerekliliğiyle ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, “2015 yılında ülkemizde gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde bulunduğunuz ülkede kurulacak sandıklarda oy kullanabilmeniz için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmanız, bunun için de adres beyanında bulunmanız gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Bir seçmenin Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadığını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın (YSK) internet sitesinden (http://www.ysk.gov.tr) kontrol edebileceğini hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nün 14 Mart 2015 Cumartesi günü YSK’nın internet sitesinde ilan edileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, “www.ysk.gov.tr internet adresinden kontrol ettiğiniz seçmen bilgilerinizde adres beyanınızın hatalı olduğunu tespit etmeniz halinde, 14 Mart 2015 (Türkiye saati ile 08.00) ile 27 Mart 2015 (Türkiye saati ile 17.00) tarihleri arasında Büyükelçiliklerimizin Konsolosluk Şubelerine ve Başkonsolosluklarımıza şahsen müracaat ederek itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz” bilgisini verdi.

Adres beyanının hatalı olduğunu tespit edenlerin 27 Mart’a kadar itiraz hakkını kullanabileceğine dikkat çeken Bakanlık, “İtiraz başvurusu için son gün 27 Mart 2015 (Türkiye saati ile 17.00) olup bu saatten sonra itiraz başvurusu kabul edilmeyecektir. İtiraz başvurularının şahsen yapılması gerekli olup, posta ile itiraz başvurusu yapılması mümkün değildir” açıklamasında bulundu.