6360 sayılı Büyükşehir yasası ile belde ve köylerin ilçe belediyesine bağlanması ile birlikte Cihanbeyli Belediyesi’ne bağlı mahalle sayısı 46’ya ulaştı.

Cihanbeyli’nin yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçesi olması nedeniyle merkezden mahallelere gidecek hizmet zorlaşsa da belediye kısa sürede kurduğu sistem ve gayretli çalışmayla bu sorunu ortadan kaldırdı.

Başkan Mehmet Kale, kapatılan belediyelere birimler kurarak sorunu çözdü.

Cihanbeyli’nin en ücra köşelerine bile kısa sürede hizmet götüren Cihanbeyli Belediyesi, bu konuda Konya genelinde öncü oldu.

Son olarak Kandil Mahallesinde kurulan birim

Kandil,Çimen,Mutlukonak,Tüfekçipınar,Yünlükuyu,Zaferiye,Beyliova,Böğrüdelik mahalleleri olmak üzere toplam 8 mahalleye hizmet vermeye başladı. Hizmetin zamanında gitmesiyle beraber vatandaşların işleri de kolaylaştı.  Kandil Mahallesine kurulan birime bağlı mahallelerin temizlik işleri sürekli  bir şekilde yapılırken, çöpler de düzenli olarak toplanıyor.

“Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz”

Vatandaşların artık belediyeyle ilgili işlemleri yaptırmak için Cihanbeyli Belediyesi’ne kadar gelmelerine gerek kalmadığını belirten Başkan Mehmet Kale, “Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Mesela vergilerini ödemek için vatandaşlarımızın Cihanbeyli Belediyesi’ne kadar gelmesine gerek kalmadı. İnsanlarımızı yormamak ve onların işlemlerini rahat bir şekilde yapmalarını sağlamak için 6 adet birim kurduk. Bu birimlerimizde belediyemizde bulunan bütün servisler var. Örneğin Kandil Mahallesindeki bir vatandaşımızın belediyeyle ilgili işlemlerini halletmek için ilçe merkezine gelmesine gerek kalmadı.  Kandil Birimimizde veznemiz mevcuttur. Bütün kurulan birimimiz içinde geçerli olan bu uygulamalar sayesinde vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

-Yeniceoba’ya nikah memuru-

Açıklamasında Yeniceoba’ya nikah memuru atadıklarını da belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale “Şu anda bölgedeki mahallelerimizde bulunan vatandaşlarımız Yeniceoba’ya kurduğumuz birimdeki evlendirme memurluğuna başvuru yaparak nikah işlemlerini halledebilirler” dedi.

-Güçlü araç parkı-

6360 sayılı yasa ile birlikte belde belediyelerin kapatılmasıyla birlikte kurulan birimlere ihtiyaç duydukları araçların bakımlarının yapılarak verildiğini anlatan Başkan Kale “Araçlarımızın bakım ve onarımlarını yaparak birimlerimize dağıttık. Şu anda birimlerimizde herhangi bir araç sıkıntımız yoktur. Okullarımızda ve Mahallelerimizde bulunan ağaçlarımızın sulama işlemleri için her birime su arazözü temin ettik. Ağaçlarımızın sulama ve bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek amacıyla iş makinalarımız her birimde hali hazırda bekliyor. ” dedi.

 

-“Vatandaşlarımızın acı günlerinde de yanındayız”-

Cihanbeyli Belediyesi olarak her daim vatandaşın yanında olduklarını söyleyen Başkan Mehmet Kale, “Onları mutlu günlerinde yalnız bırakmadığımız gibi zor günlerinde de acılarını paylaşıyoruz. Bu amaç doğrultusunda bir vefat olayında kapanan belde belediyelerinde kurulan birimlerimizdeki görevlilerimiz tarafından taziye çadırları kuruluyor. Gereken destek ailelerimize sağlanıyor” dedi.

-Mahallelerin çöpleri düzenli bir şekilde toplanıyor-

Yeni yasayla birlikte mahalle sayısı 46’ya ulaşan Cihanbeyli’de çöpler de düzenli bir şekilde toplanıyor. Belediyeye bağlı kurulan birimlere çöp toplama araçları gönderildi. Başkan Mehmet Kale, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’de çöp toplama işleminin aksamadan yürütüldüğünü kaydetti.

Vatandaşın daha verimli hizmet alabilmeleri için birimleri kurduklarını ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale: “ artık vatandaşlarımız ilçe merkezine gelmeden bulundukları mahallede işlemlerini halledebilecekler. Bütün birimlerimizde ilçe belediyemizde verilen hizmetlerin hepsi mevcuttur. Ben ve ekibim vatandaşlarımızın her zaman hizmetindeyiz.” Dedi.