Yurtdışında yaşayan yüzbinlerce vatandaşımız Avrupa ile Türkiye arasında uçak seferlerinin başlayacak olmasının heyecanını yaşıyordu. Ancak Türkiye’ye uygulanan seyahat uyarısının 1 Temmuz’a kadar uzatılması büyük hayal kırıklığı yarattı. Almanya zaten daha önce Türk havayolu şirketleri tarafından açıklanan 15 Haziran tarihinin geçerli olmayacağını ve seyahat uyarısının daha sonraki tarihe erteleneceğinin sinyalini vermişti. 

Yine ertelenecek mi?
Yurtdışında yaşayan ve henüz bilet almayan vatadaşlarımız ise şimdi şu sorunun cevabını merak ediyor: “Havayolu şirketleri sürekli uçuşların başlayacağını iddia edip bilet satıyorlar. Satın alanlar ise uçamıyor. Çünkü seferler sürekli erteleniyor. Şimdi 1 Temmuz deniyor. Peki biz bu bilgiye güvenip bilet satın alalım mı?”

Beklemek en mantıklısı
Yurtdışındaki seyahat uzmanlarının görüşü şu şekilde: “Uçak seferlerinin tarihleri şu ana kadar defalarca ertelendi. Kimse seyahat uyarısının 1 Temmuz’da sona ereceğinin garantisini veremez. Bu nedenle vatandalar açısından en mantıklısı eğer henüz yapmadılarsa bilet satın almasınlar ve gelişmeleri beklesinler.”

(TurizmAvrupa.com)