Yurtdışında yaşayıp yaz aylarında Türkiye’ye izine gidenlerin en büyük sıkıntılarından biri uçak bilet fiyatları. Kış aylarında düşük seviyede olan fiyatların okul tatillerinde aniden fırlaması, kalabalık aileleri zor durumda bırakıyor. Politikacılar zaman zaman aile indiriminden bahsediyor, kolaylık yapılacağını söylüyorlar ancak durum yine de değişmiyor.

Geçtiğimiz yıllarda bu konuda haya kırıklığı yaşayanlar, maddi sıkıntıya girmemek için karayolundan seyahat etmeye karar verdiler. Bu nedenle son bir kaç yıl içinde Türkiye’ye otomobille gidenlerin sayısında da  artış gözlendi.

Peki 2018’de durum nasıl olacak?

Havayolu şirketlerinin önümüzdeki yıl da benzer bir fiyat politikası uygulaması bekleniyor. Yani aileler ya biletlerini çok erkenden alıp erken rezervasyon indirimlerinden faydalanacaklar, ya da yine yüksek fiyatlara bilet satın almak zorunda kalacaklar. Tatile gideceğiniz tarihi biliyorsanız, önümüzdeki dönemde fiyatları iyi takip etmenizde fayda var. Zaman zaman sınırlı sayıda bilet çok uygun fiyata satışa çıkıyor.

turizmavrupa.com