Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'den çarpıcı açıklamalar... 32 yaşındaki oyuncu, şu an oluşan duruma ve yaşadığı problemlere karşı güçlü bir zihinsel yapısı olduğunu belirterek; "Hiçbir şeyin beni yolumdan döndürmesine izin vermem. Zihinsel olarak, hayatımın en iyi dönemindeyim. Gençken bu tip durumlarla nasıl başa çıkacağınızı bilemiyorsunuz. Ancak, şunu açıklamama izin verin, bu hayattaki rehberim, hayatın muhteşem bir denge üzerine kurulu olduğudur." diyerek sözlerine başladı.
 
Yaşadığı durumla ilgili bir örnek veren Hollandalı yıldız; "Patrick Vieira, tüm baskılara karşın zihinsel olarak nasıl güçlü olunacağını ve nasıl güçlü kalınacağını çok iyi gösterdi. Arsenal'deki ilk sezonum, Patrick'in son sezonuydu. Real Madrid'e gideceğiyle ilgili çok fazla söylenti vardı. Patrick'in etrafında çok fazla şey dönüyordu. İnanılmazdı. Fakat, Patrick maçlarda ve antrenmanlarda çok sakindi ve güçlü bir şekilde işini yapmayı sürdürüyordu. Bizim liderimiz olmayı sürdürüyordu. Hiçbir şey onun oyununa etki etmiyordu. Her şeyi muhteşem bir şekilde dengeliyordu. Herkesin ve her şeyin üzerindeydi ve tüm bu durumu yönettiğini görebiliyordunuz" ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.
 
Robin Van Persie; "Genç bir oyuncu olarak onu örnek almam gerektiğini anladım. Onun zihinsel gücünü takdir ettim. Zannediyorum, o dönemde Arsenal'de olan herkes etmiştir" dedi.
 
"FENERBAHÇE'DE BENİMLE DALGA GEÇİYORLARDI"
 
Robin Van Persie, Milli takımdaki 100. maçı ve Millerimiz'in avantajına ilişkin olarak;
 
"Bir gün, 100. maçımın geleceğini biliyordum. Yalnızca muhteşem bir istatistik ya da kişisel bir onur değil. Biz ülkemiz için son ana kadar savaşmayı sürdüren bir grubuz. EURO 2016'ya katılmak için de son dakikaya kadar savaşacağız.
 
Bizim maçımızı kazanmamız ve Türkler'in de hata yapması gerekiyor. Böyle bir duruma düşmemiz gerçekten çok üzücü. Türkler, playofflara kalacaklarına dair güçlü bir inanç taşıyorlar. Fenerbahçe'de soyunma odasında benimle dalga bile geçiyorlardı. Ancak, gerçekçi olmak gerekirse durumumuz çok ciddi. Her iki ülke de Fransa'daki EURO 2016'ya gitmek istiyor. Şansımız olduğu sürece sahada savaşmayı sürdüreceğiz. Teknik direktör Danny Blind benden kaptanlık görevini almış olabilir ama ben her maç oynama isteğimi sürdürüyorum" açıklamasını yaptı.
 
(Sporx)