Ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav ve mizah dünyasının usta ismi Hasan Kaçan yeni bir dizi projesi için bir araya geldi. Sezona bomba gibi girmeye hazırlanan TRT’nin yeni dizinin ismi YALAZA. 

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çekimlerine başlanılan dizinin senaristliğini Hasan Kaçan yaparken yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstleniyor.  Osman Sınav ile birlikte Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi de dizinin yönetmenliğini paylaşıyor. Alışıldık  Anadolu dizilerinden farklı anlatımıyla yeni sezona iddialı hazırlanan YALAZA, güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. 

Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Erol Aksoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Gamze Karaduman, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Ergül Miray Şahin, Mert Carim, Tibet Tursun, Kerem Muslugil, Ercü Turan, Zeynep Gülmez, Gizem Koçer, Erdal Cindoruk, Elif İnici, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Ömer Gecü, Eray Ayaz, Eylül Naz Özgen gibi isimlerin bir araya geldiği YALAZA, sıcak ve tarihi kasaba görüntüleriyle de izleyiciyi ekranların başına kilitlemeye hazırlanıyor. 

YALAZA YAPAY ANADOLU DİZİLERİNE BENZEMEYECEK!

Projenin yapımcıları iddialı konuşuyor: “Anadolu’da çekilen, taşrayı anlatan yapay dizilerin tam tersi seyirciyi hikayesiyle ve gerçekliğiyle saracak sıcacık bir dizi için kolları sıvadık. Eğer yapım dram ise, zalim ağalar, gerçeküstü mafyatik köylüler, saçı sakalı birbirine girmiş erkekler ve alınlarında Hint dövmeleri olan masalsı kadınlar yok bu dizide. Eğer yapım bir komedi ise, kasketli ve çizmeli babalar, “ayran içen” komşular, bu çağda hala sevdiğiyle “kaçan” genç kızlar da yok… Anadolu’da gerçekte hiç de olmayan, yaşamayan karakterler ve tiplerin komedisini değil gerçek bir kasabayı ekrana getireceğiz. YALAZA’da bugünün Türkiye’si, bugünün Anadolu’su, zamana uymuş insanımız var.

YALAZA’da, zorlama şive, komik olmak adına Anadolu zekasına hakaret eden karakter yok. YALAZA’da, bugüne gelmiş, bugün de yaşayan bir Nasrettin Hoca var: Taraklı’da doğup büyümüş beş çocuk babası, dört yetişkin kızını, afacan küçük oğlunu, yaşlı babasını ve evin etrafında kasap kedileri gibi dolanan damat adaylarını saymazsak, pek bir sıkıntısı olmayan İbrahim’in hikayesi var. Aşkla mantık arasında kalmış, yaşamakla dünyadan el etek çekmek arasında bocalayan, ama her şeye rağmen seven, hayatı seçen, tevekkül eden, “pozitif” bir İbrahim var. YALAZA’da güleryüzlü, sevecen bir Anadolu insanı var. Bu Anadolu insanı zamana açık ama züppe değil, aşık ama ahlaksız değil, didişen ama bencil değil, politik ama fanatik değil. Bu, bugünün Anadolu’su. YALAZA’da, merkezinde her üyesi farklı farklı yönelimleri olan bir aile, bir kasaba, bir çevre var. Ve bu çevre, kesinlikle “gezici gurme”lerin gidip gözleme yediği Anadolu değil. Sıradan ve klişe Anadolu dizilerinden farklı olarak gerçek Anadolu’yu ve Anadolu insanını günümüze uygun bir dille anlatan TRT’nin yeni dizisi sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 

YALAZA NE DEMEK?

Yalaza, Adapazarı Taraklı’ya özgü bir anlatım sanatı. Günümüz tabiriyle birini ‘işletmek’ de denilebilir. Canı sıkılan, bezgin kişilerin yüzünü güldüren yalaza, zor zamanların da sığınağı. Yalaza, insanı uykudan uyandırır, ayıltır ve dikkatli olmayı telkin eder. Öyle uyuşuk uyuşuk oturursanız başınıza neler gelir, neler!