Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Stuttgart yakınlarındaki Backnang kasabasında dün sabaha karşı saat 04.33 sıralarında çıkan ve kısa sürede binayı saran yangında Türk anne ve 7 çocuğunun yanarak ölmesi ile ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
 
ACI HABERİ ALAN BABA YIKILDI
 
Yangın çıkan eskiden deri fabrikası olarak kullanılan binanın arkasında bir Yunan'ın işlettiği Merlin Bar-Restorant kulüp ve disko, bitişiğinde Türk Alman Kültür Derneği'nin bulunduğu ifade edildi. Yangın sırasında evde bulunmayan baba Sami Soykan'ın fenalık geçirdiği ve hastanede sakinleştirilmeye çalışıldığı bildirildi.
 
İLK BİLGİLERE GÖRE KUNDAKLAMA İZİ YOK
 
Yapılan araştırmada yangının çıkış nedeni tespit edilmeye çalışılırken kundaklama sonucu çıktığına dair ize rastlamadığı açıklandı.
 
Yangında ölenlerin; 41 yaşındaki anne Nazlı Özcan ve çocukları; 17 yaşındaki Hatice Soykan, 14 yaşındaki Yılmaz Soykan, 8 yaşındaki, Abdülkadir Soykan, 7 yaşındaki İzzet Soykan, 6 yaşındaki Yasin Soykan, 3 yaşındaki Ahmet Soykan ile henüz 6 aylık Murat Soykan olduğu açıklandı.
 
Baden Württeberg Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, Türkler'in oturduğu binanın giriş katında Türk - Alman Kültür Derneği'nin bulunduğunu söyledi.
 
Sofuoğlu, binanın eski olduğunu, bu nedenle yangının kısa sürede yayılmış olabileceğini söyledi. Yangının çıkış sebebi henüz kesinlik kazanmamışken birinci katta bulunan sobadan çıkmış olabileceği iddia ediliyor. Polis, şu ana kadar yabancı düşmanı bir saldırı ya da bir kundaklama izine rastlanmadığını bildirdi.
 
YANGININ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR
 
Yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini ifade eden polis sözcüsü, yangının aşırı sağcılar tarafından yapılan bir kundaklama olduğu yönünde şimdilik bir ipucunun bulunmadığını söyledi.
 
Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Reinhold Gall ve Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ailenin, hayatını kaybeden Afyonkarahisarlı anne 41 yaşındaki Nazlı Özkan'ın ikinci kez evlendiği belirtildi.
 
CHP HEYETİ İNCELEME İÇİN OLAY YERİNDE
 
Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentinin Belediye Başkanı Frank Nopper ve CHP heyeti Almanya'daki yangın faciasını yerinde incelemek üzere heyet gönderdi. Örgütlenme çalışmaları nedeniyle İsviçre'de bulunan Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHPYurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ve Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, programlarını iptal ederek Backnank'a gelerek aile yakınlarına başsağlığı diledi. Loğoğlu bir açıklama yaptı.
 
Yangında, Nazlı Özcan ile birlikte ilk eşinden çocuğu Hatice Oruç (17), ikinci eşinden çocukları Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan yaşamlarını yitirdiği ifade edildi.
 
DHA(AÖ/İD)