Yapı Kredi yüzde 31 arttırdı

Yapı Kredi, 2013 yılının ilk çeyreğinde 544 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 31 arttıran Yapı Kredi’nin konsolide aktif büyüklüğü ise 135 milyar TL’ye ulaştı.

Yapı Kredi’de sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 16 olarak gerçekleşti. Ayrıca bu performans sonucunda banka martta 300 milyon TL temettü dağıtım kararı aldı. Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Akıllı Büyüme stratejisiyle ilk çeyrekte müşteri odaklı bankacılık anlayışına paralel istikrarlı ve kârlı büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

İş Bankası’ndan 1 milyar 24 milyon TL net kâr

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 181 milyar TL’ye ulaşırken, özkaynak büyüklüğü 23 milyar TL’yi aştı. Banka’nın net dönem kârı 1 milyar 24 milyon TL oldu.

Banka tarafından yapılan yazılı açıklamada değerlendirmede bulunan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın aktif büyüklük, krediler ve özkaynaklarda Türkiye’nin en büyük bankası olduğunu belirtti. 

Bali, İş Bankası’nın aktif toplamının 181 milyar TL’ye yükseldiğini, özkaynaklarınınise 23 milyar TL’yi aştığını belirterek, “İş Bankası randımanlı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde bu dönemde de başarılı bir performans sergilemiş, 2013 yılının ilk üç aylık faaliyet döneminde 1 milyar 24 milyon TL net kâr elde etmiştir” dedi.
 Bali, “Üretim ve yatırıma destek vermek suretiyle ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı sürdüren İş Bankası’nın kredileri yüzde 3,6 büyüme kaydederek 111 milyar TL düzeyine yükselmiş, İş Bankası bu dönemde de en çok kredi veren banka olmaya devam etmiştir” diye kaydetti.