Başbakan Davutoğlu, "Yeni kimlikler, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının güvenlik şartlarını iyileştirmenin yanı sıra vatandaşların hayatını da kolaylaştırmakla yükümlü olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı'ndaki brifing sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bürokraside tam bir devrim yapacağız. İçişlerinde yürütülen prosedürler en kısa, en seri, en az vakit ve enerji kaybettiren nitelikleri barındıracak" dedi.

SOYADINI DEĞİŞTİRME KOLAYLIĞI
 
Çeşitli gerekçelerle soyadını değiştirmek isteyenlerin daha önce mahkemelere gittiğini ve bunun uzun bir süreci kapsadığını hatırlatan Davutoğlu, yeni uygulamayla tek dilekçeyle bu değişimin mümkün olacağını müjdeledi.

YENİ KİMLİKLER ARALIK'TA
 
Konuşmasında doğum, ölüm, adres değişikliklerinin de yine yeni dönemde elektronik ortamda yapılabileceğini söyleyen Davutoğlu, yeni kimliklerin son derece kullanışlı olduğunu anlattı. Kimliklerin elektronik ve biyometrik özellikleri de taşıdığını hatırlatan Davutoğlu, yeni kimliklerin Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacağını söyledi.