Bu yıl 7. geleneksel Yeniceoba gecesini duzenledik, katılım 700 civarındaydı. Derbi maçının olmasına ve ceşitli başka etkinlikler olmasına rağmen, yoğun katılım gerçekleşti.

 

Yeniceoba belediyeliği kaybettikten sonra ki ilk gecemiz oldu ve ilk defa Türkiye'den ve Yeniceoba'dan davetlilerimiz yoktu.

 

Bu yılki geceyi daha çok bir beraberlik ve kaynaşma havasında geçirmeye calıştık, çünkü son 2 senedir Yeniceoba'nın ilçelik durumuna destek amacıyla, hem Türkiye'den hemde burdan milletvekili ve belediye başkanı düzeyinde misafirler ağırladık ve gecelerimizin gundemi çok siyasi olurdu, ama ne yazıkkı çabalarimiz bir sonuç vermedi. Eğer BDP adayı Cihanbeyli'de seçimi kazansaydı, biz belkide geceyi Yeniceoba ilçe olmuş havasında ona adayacaktık, ama ne yazıkki, Yeniceoba'daki 2400 oyda sonuç vermedi. Gecemizin sanatcısı Şahe Bedo idi, ayrıca İshak Köylü, Hikmet Çoban, Ceren Kart ve Osman Sarı'da müzikleriyle gecemize renk verdiler.

 

Yeniceoba derneği şuan Danimarka'daki en büyük Orta Anadolu derneği ve çok sayıda aktiviteyle bütün yöre insanına hitap etmekte.