AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, partisinin il binasında gündemdeki konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Konya'nın sağlık yatırımlarından sorumlu  Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya'nın sağlık noktasında altın dönemini yaşadığını belirtti. FETÖ soruşturmalarına değinen Baloğlu, Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) bağlantısı nedeniyle 3 bin 220 kişinin açığa alındığını, bin 644 kamu görevlisinin meslekten ihraç edildiğini, 866 kişinin ise tutuklandığını söyledi.

15 TEMMUZ HASTANESİ

FETÖ binalarının devlete geçtiğini ifade eden Baloğlu, Eski Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nin devlete devredildiğini belirterek, "Yeni İstanbul Yolu'ndaki 15 Temmuz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yakın zamanda hizmete açılacak. Hastanenin ismi 15 Temmuz olarak belirlendi. 400 yataklı hastane için Sağlık Bakanlığı'ndan onay bekleniyor. Hastane ya 17 Aralık'ta ya da Ocak ayında hizmet vermeye başlayacak. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor. Eski Vakıf Hastanesi veya Mevlana Hastanesi ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veriyor. Bu hastanenin de kapasitesini artıracağız. Hava Hastanesi de 15 polikliniğiyle hizmet veriyor" diye konuştu.

NUMUNE HASTANESİ

Numune Hastanesi'nin inşaat çalışmalarında sona gelindiğini de ifade eden Milletvekili Baloğlu, "Firma bize Ekim sonunda bitiririm demişti. Ama bazı nedenlerden dolayı iş uzadı. Numune, ocak ayının başında hizmet vermeye başlar. Firmaya verilen iş bitim süresi ise Mart ayında bitiyor. Firma hastaneyi bir an önce tamamlamak için çaba sarf ediyor" açıklamasında bulundu.

ŞEHİR HASTANESİ

Şehir Hastanesi'nde ise çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Baloğlu, şunları söyledi: "Toprak nakil işlemi tamamlandı. Verimli topraklar taşındı. Beton atılıyor. Şantiye kuruldu. Konya Şehir Hastanesi, kamu-özel ortaklığında yapılıyor. Özel şirket hastaneyi en kısa sürede bitirmeyi hedefliyor. 2-2,5 yılda hastanenin bitirilmesi hedefleniyor. Bir terslik olmazsa 2 yıl sonra hastane hizemet açılır."

HOLDİNG BİNASI

Bir basın mensubunun, "Sağlık Bakanlığı'na devredilen eski Endüstri Holding'in binası ile ilgili bir proje var mı" sorusuna da yanıt veren Baloğlu, "Konya, yatak kapasitesinde standartın üzerinde. Holding binasını bakanlık TMSF'den devraldı. Binayı hekimevi olarak kullanmak istedik. Yine o binada Konya Halk Sağlığı, Konya Kamu Hastaneler Birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü tek çatı altında toplamayı planladık. Ama tadilat için yüksek bir rakam çıktı. Şu an Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bulunduğu alanda yeni bir bina yapıp 3 kurumu tek çatı altında toplamayı planlıyoruz. Bakanlık bunun fizibilitelerini yapıyor" şeklinde konuştu.

İLÇE HASTANELERİ

Baloğlu, "İlçe hastaneleri tamamlandı mı? Bazı mahallelerin hastane talebi var. Bununla ilgili çalışma var mı" sorusuna şu cevabı verdi: "Son yıllarda ilçelerde hastane hamlesi başlattık. İlçelerin hastane talebini karşıladık. Ilgın, Akşehir, Çumra, Karapınar, Bozkır Devlet Hastanesi bitti, hizmete girdi. Beyşehir ve Kulu'nun hastane inşaatı başladı ve hızla sürüyor. Hadim'de hastane çalışmaları başladı. Taşkent'te yer tespit çalışmaları var. Emirgazi, Altınekin, Çeltik'e yeni binalar yapıldı. Akören, Derbent, Yeniceoba ve İçeri Çumra entegre hastane olarak hizmet ediyor. Yeniceoba ve İçeri Çumra'nın yeni bina talebi de yakın zamanda karşılanacak" ifadelerini kullandı.

HEKİM AÇIĞI VAR

Baloğlu son olarak, "FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda hekim açığa alındı. Hekim açığı nasıl kapatılacak" sorusuna da yanıt verdi. Baloğlu, "İlçe devlet hastanelerinde açık var. Bazı ilçe hastanelerinde 4-5 hekim görevden alındı. Önümüzdeki ay bir kura çekilecek, kurum içi tayinler olacak. Açıkların kapatılması için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

KERİM ATICI merhabahaber.com