Konya Amatör Küme 2014-2015 Futbol Sezonu Meram Çıtır Simit 1. Amatör B grubunda mücadele eden Cihanbeyli Belediyespor grubunda namağlup şampiyon oldu.

Son maçında Selçuklu Dumlupınar Stadyumunda Yunakspor ile karşılaşan Cihanbeyli Belediyespor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği maçta Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Belediye Meclis Üyeleri Bayram Akan, İbrahim Çiftçi, İsrafil Alp, Kadir Ulutaş, Mehmet Özdemir, Kulüp Başkanı Tamer Yılmaz ve Taşpınar Bölge Sorumlusu Selçuk Koçyiğit Cihanbeyli Belediyespor’lu oyuncuları yalnız bırakmadı.

Maça etkili başlayan Cihanbeyli Belediyespor, Ferit Tetik’in penaltı atışından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Daha sonra Yunakspor faul atışından atılan golle eşitliği yakaladı. İlk yarı karşılıklı gollerle berabere tamamlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Cihanbeyli Belediyespor, Burak Çağatay’ın ceza sahası dışından attığı güzel golle yeniden üstünlüğü sağladı. Maçın son dakikasında Barış Uysal skoru belirledi ve Cihanbeyli Belediyespor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla namağlup şampiyonluğa ulaşan Cihanbeyli Belediyespor’da büyük mutluluk yaşandı. Omuzlara alınan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye taraftarlar “Teşekkürler Cihanbeyli’nin gururu” sloganını attı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin göreve gelmesi ile birlikte parlayan Cihanbeyli Belediyespor çıktığı 10 maçta sezonu 2 beraberlik ve 8 galibiyet alarak tamamladı.

Galibiyet sonrası gözyaşlarını tutamayan Cihanbeyli Belediyespor Antrenörü Ergün Gümüş “Yıllar Sonra Cihanbeyli Belediyespor’umuz şampiyon olarak Süper Gruba çıkmayı başardı. Bizlerden maddi-manevi desteklerini esirgemeyen Cihanbeyli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kale’ye ve Cihanbeyli Belediyespor Başkanı Tamer Yılmaz’a şahsım ve futbolcularım adına teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Cihanbeyli Belediyespor Başkanı Tamer Yılmaz Futbolcuları tebrik ederek Cihanbeyli Belediyespor’un başarılara imza atacağını belirtti.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, takımın ulaştığı bu başarının ilçede sevinçle karşılandığını belirtti. Cihanbeyli’nin futbol sevgisinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Kale, bu bilinçle belediye olarak da sporun her zaman yanında olduklarını kaydetti. Göreve geldiklerinden bu yana ilçede her alanda bir yükselişin yaşandığını ifade eden Kale, “İlçemizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması, daha yaşanabilir bir yerleşim birimi olması için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm alanlarda önemli projeler hazırladık. Bunları sırasıyla hayata geçireceğiz. Halkımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Cihanbeyli her alanda olduğu gibi spor alanında da yükselişini sürdürmektedir. Cihanbeyli Belediyespor’umuz gurubunda yenilgisiz şampiyonluğa ulaştı. Ben başarıda emeği olan yönetimi ve oyuncularımızı kutluyorum. Belediye olarak spora katkımız devam edecektir” dedi.

 
Cemal Hatipoğlu