Yeniceoba Kasabası'nda HAK-PAR Konya İl Yönetiminin de katılımıyla gerçekleşen anma programına Yılmaz Demir’in köylüleri ve yakınları da katıldı.HAK-PAR Parti Meclisi Üyesi Mahmut Döğer’in açılış konuşmasının ardından tüm Kürdistan Şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından HAK-PAR Ankara Gençlik Kolu Üyesi Dilan Hetar ‘ın yaptığı konuşmanın ardından Mahmut Döğer Yılmaz Demir ile anılarını paylaştı ve ezberledikleri Özgürlük Türküsü şiirini okudu. Anma programına Yılmaz Demir’ ile ilgili görüşlerini dile getiren HAK-PAR Ankara İl Örgütü üyesi Hasan Şeşeoğulları duygulu anlar yaşattı.

Programın sonunda HAK-PAR Parti Meclisi Üyesi ve Konya İl Örgütü Başkanı Osman Sarıtaş Yılmaz Demir’e yazılan şiirleri okudu. Son olarak Mahmut Döğer Yılmaz Demir’in ölüm yıldönümü anısına Roja Welat, Denge Agirî Haber siteleri, Radyo Denge Rîya Azadî ve KOMKAR Danimarka Başkanı Serhat Amedî ve Ferhat Baran tarafından gönderilen anma mesajlarını okudu. Anma programı HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay’ın göndermiş olduğu çelengin takdimi, ziyaretçilerin karanfilleri mezar başına bırakması ve Yılmaz Demir’in kabrinin baş ucuna fidan dikilmesiyle sonlandı.

Yılmaz Demir’in ölüm yıldönümü sebebiyle Konya’ya yapılan ziyaret esnasında 6 Mayıs 2000 yılında yitirdiğimiz Hasan Harmancı da mezarı başında anıldı. Yüzyıllar önce Kürdistan’dan İç Anadolu Bölgesine sürgün edilmiş, Omeri Aşireti mensubu Hasan Harmancı Bîrtalik (Konya Kulu-Acıkuyu)köyünde dünyaya geldi. İleriki yıllarda çalışmak için Almanya’ya giden Hasan Harmancı burada bir avuç yurtsever ile ilk Kürt işçi örgütü KOMKAR’ı kurdu.

Ailesinin ve köylülerinin geniş katılımıyla gerçekleşen anma programı, Mahmut Döğer’in Kürdistan Şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davetiyle başladı. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan HAK-PAR Ankara İl Örgütü Üyesi Mustafa Taşçı konuşmasında “… Hasan Abi geride fedakar bir eş ve kendisine yakışır çocuklar bıraktı, bir de kendisini çok seven köylüleri ve yoldaşlarını bıraktı. Hasan Harmancı’yı ve mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız.”dedi. HAK-PAR Genel Başkan’ı Kemal Burkay’ın göndermiş olduğu Kürtçe anma mesajı Hasan Şeşeoğulları tarafından okundu. HAK-PAR heyetinin Hasan Harmancı’nın mezar başına fidan dikildi. HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay’ın göndermiş olduğu çelengin takdimi ve ziyaretçilerin karanfilleri bırakmasıyla program sonlandırıldı.