Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç 'ın TBMM Genel Kurulu'da yolsuzluklarla ilgili açıklamasına tepki Akif Hamzaçebi 'den geldi."17 Aralık gelinceye kadar bunların ağzından yolsuzluk kelimesi duymadım" diyen Bülent Arınç'a CHP'li Akif Hamzaçebi'den cevap geldi.

ARINÇ "VAHİY Mİ GELDİ" DEDİ

TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümet programı üzerindeki görüşmelerde Hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "17 Aralık gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım. 'AK Parti'den bir bakan, bir milletvekili, bir bürokrat şu işi yapıyor' diye bana bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı. Gözümüzü açan olay budur. Bunun bir siyasi operasyon olduğunu niçin görmüyorsunuz?" dedi.

"ARINÇ'IN BİLMEMESİ NORMAL BAŞBAKAN'A GÖNDERİLMİŞ"

Bülent Arınç'ın sözlerinden sonra söz alıp kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Arınç'a MİT raporlarını hatırlattı. Hamzaçebi,"Evet sayın Arınç'a söylememişler ama MİT müsteşarı Nisan 2013'te Başbakan'ın önüne bir not koyarak Bakanlarının Rıza Sarraf'la ilişkisi konusunda dikkat çekmesini istiyor. Sayın Arınç'ın bundan haberi olmamış olabilir. Çünkü bu bilgi Başbakan'a veriliyor" sözleriyle Arınç'a cevap verdi.