YPG, son 24 saatte Ayn İsa bölgesinde 22 köy ile uluslararası yol üzerinde bulunan elektrik santralını IŞİD’ten kurtarıldığını, operasyonların da devam ettiğini açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Tel Abyad ve çevresinde konumlanan IŞİD’e yönelik başlatılan operasyonun devam ettiğini duyurdu.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, YPG açıklamasında, Silûk kasabası ve paralelinden YPG güçlerinin 2 ayrı kol şeklinde güneye doğru ilerlemeye başladığını, Rakka ve Ayn Îsa’dan gelerek Cizîrê Kantonu’na giriş yapan yollarda denetim kurma amacıyla başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada son 24 saat içerisinde 15 köyü ve uluslararası yol üzerinde bulunan elektrik santralının IŞİD’ten kurtarıldığını belirtti.

Açıklamada ayrıca, Silûk kasabasının 12 km güneyindeki Nevala Hutê alanında bulunan ve IŞİD’in sivilleri canlı ya da katlederek attığı çukuru da denetimine altına aldıklarını belirterek, operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.