Halk Savunma Birlikleri (YPG) Kobani Komutanı Mahmut Berxwedan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik saldırılarıyla ilgili Ronahi TV’ye konuştu.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Kobani direnişinin önce köylerden başladığını, köy köy, ev ev, mezra mezra IŞİD’e karşı büyük bir direniş sergilendiğini, 10-15 gündür ise Kobani’nin güney ve doğu cephesinde direniş olduğunu belirten Berxwedan şunları söyledi:

“Bir aylık direnişten sonra artık adım adım zafere doğru hamle başlatmış bulunuyoruz. Özellikle son bir haftadır Kobani IŞİD’e mezar oldu. Artık Kobani’nin her evinde, sokaklarında IŞİD çetelerinin cesedi var. Son üç günde Kobani’nin her üç cephesinde büyük bir ilerleme kaydettik. Onları öldürmediğimiz ve silahlarına el koymadığımız gün yoktur. Ağır silahları ve savaş güçleri kırılmış durumda. Şu an Kobani’nin her üç cephesinde temizlik operasyonu başlatılmıştır.”

Koalisyonun hava saldırıları

“Basın ne diyorsa desin, Kobani’deki direnişin durumu ortadadır” diyen YPG Kobani Komutanı Berxwedan, koalisyon uçaklarının sivilleri ve YPG mevzilerini yanlışlıkla vurduğuna dair bazı basın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını da belirtti.

“Öyle bir şey olmadı” diyen Berxwedan, aksine koalisyon uçaklarının dikkatli davrandığını söyledi.

‘Kobani’nin düşmesi bir hayaldir’

IŞİD’in  birkaç günde Kobani’yi düşüreceğinin hesaplandığını ve ona göre güç getirdiğini, getirdiği bu güçle başka ülkeleri düşürebileceğini, ancak bir aydır Kobani’yi düşüremediğini belirten Berxwedan, “Bu tarihte benzeri olmayan bir direnişin olduğunu gösteriyor. Irak ve Suriye ordularından aldığı gelişmiş silahları getirdi. Ancak buna karşı biz, hiç kimseden silah yardımı almadan, kendi öz gücü ve irademizle savaşıyoruz” dedi.

Kobani’nin düşmesini isteyenlerin, düştü, düşecek diyenlerin hayal gördüğünü belirten Berxwedan, “Kobani’nin düşmesi bir hayaldir ve bu hayal asla gerçekleşmeyecektir” dedi.

“Bütün dünya bunu görsün. Şimdiye kadar buna inanmayanlar da inansın, Kobani direniş ve zafer kentidir. Kim ne diyorsa desin, bizim için önemli değil, gelip Kobani’de gerçeği görsünler.”