HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Meclis’ten büyük tartışmalarla ve muhalefetin itirazlarına rağmen AK Parti tarafından geçirilen İç Güvenlik Paketi’nin IŞİD için neden kullanılmadığını sordu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Beyza Üstün ile Sezai Temelli Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Dicle Deli için taziye ziyaretinde bulundu. Yüksekdağ burada bir konuşma yaparak, “Bütün bu olanlar MİT tarafından biliniyordu. Devlet katildir dedik diye bizden hesap soranlar, olup bitenin hesabını versinler” dedi.

DİHA’nın haberine göre; konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Canlı bombaların isimlerini biliyoruz, eylem yapmadan tutuklayamayız” sözlerini hatırlatan Yüksekdağ, “Şu an karşımızda suçunu itiraf eden bir Başbakan var. Listedeki canlı bomba isimlerinin bilinmesine rağmen önleyici güvenlik tedbirleri geliştirmesi gerekirken bunu yapmayan bir Başbakan var” dedi.

İç Güvenlik Paketi’nin sadece solcular, demokratlar, kadın ve gençler için çıkartıldığını da söyleyen Yüksekdağ, paketin IŞİD için neden kullanılmadığını sorarak, “IŞİD için kullanıldı. Ama şöyle kullanıldı. Diyarbakır Emniyeti, patlamadan önce Diyarbakır bombacısını yakalamıştı, sonra serbest bıraktı. Devletin gücü, Diyarbakır’a bombacıyı eliyle gönderdi. Ankara’ya da Diyarbakır’da olduğu gibi eliyle gönderdi” ifadelerini kullandı.

“Devlet katildir dedik diye bizden hesap soranlar, olup bitenin hesabını versinler” diyen Yüksekdağ, planlı bir şekilde işlenen cinayetler ve katliamların sonuna kadar hesabını soracaklarını ve kendilerini parçalayarak ayrıştırmak isteyenlerin inadına daha çok kilitleneceklerini kaydetti.
‘IŞİD MİT’in bilgisi dahilinde örgütleniyor’

Yüksekdağ, “Bütün bu cinayetler, devletin bilgisi dahilinde yapılıyor. Bütün bu olanlar MİT tarafından biliniyordu. MİT bilgisi dahilinde IŞİD Türkiye’de örgütlenme yapıyor. Biz açıklanan isimlere çok şaşırmadık” dedi. İMCTV