Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Yaşar Kemal’in ailesini ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul İl eş başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu’nun da aralarında olduğu heyet yoğun bakımda tedavi gören Yaşar Kemal’in ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Yüksekdağ, kendilerinin Yaşar Kemal’in yanında olduğunu hissettirmek ve dayanışma dileklerini iletmek için burada bulunduklarını söyledi.

‘Ezilenlerin sesi soluğu ve dili’

“Sayın Yaşar Kemal Türkiye toplumu bakımından çok özel bir değer. Bu zamana kadar Türkiye toplumunun sesi duyulmayan, gerçeği görülmeyen bütün ezilenlerin sesi soluğu ve dili oldu.

“Biz onun diliyle acılarımızı, öfkemizi konuşturduk, onun yazılarıyla, onun gerçeği tutan o edebiyat ve mücadele anlayışıyla kendimizi ifade etmeyi başarabildik.

“Türkiye toplumunun bütün zenginliğini, değerlerini, birikimini kendi kişiliğinde ve edebiyatında bütünleştiren çok değerli bir şahsiyet. Ve bugün onun sağlığa kavuşması bütün Türkiye toplumunun isteği ve özlemidir”

“Sayın Yaşar Kemal’in ağır bir hastalık geçiriyor olması umudumuzu asla ortadan kaldırmıyor.

“Çünkü şunu çok iyi biliyoruz Sayın Yaşar Kemal, kalemi kadar, mücadelesi kadar güçlü bir şahıs. Onun kalemi, edebiyatı ve yaşama ve mücadeleye bakış açısı en büyük gücüdür aynı zamanda. Bütün Türkiye halklarının gücünü kendi kişiliğinde bütünleştirmiş bir isimdir.

Sağlık durumu

“Doktorlardan aldığımız bilgilere göre, yoğun bakımda olmasına ve hastalığının kritik olmasına rağmen bilincinin açık olduğu ve durumunun stabil olduğunu öğrendik. Yarın daha sağlıklı ve güzel bir güne uyanacağına inanıyoruz. Bizim dileğimiz de budur.

“Nasıl ki onun sözleri bizim yaşamımıza eşlik ettiyse bugünlerinde bizler de Yaşar Kemal’e eşlik edeceğiz. O nasıl ki Türkiye halklarını yalnız bırakmadıysa bugün Türkiye’nin ezilenleri de bugün onu yalnız bırakmayacak. Direncimiz ona direnç, gücümüz ona güç ve sağlığımız ona şifa olsun.”