info @ ybhaber.com

 

Aurikular terapi fransız kulak akupunkturu olarak bilinmekle beraber WHO ( Dünya sağlık örgütü) tarafından bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmiştir.

 


Kulak ve vücud akupunkturu olarak uygulama şekilleri vardır. 1950 yıllarında Fransız fizyopatolog Dr.Paul NOGİER,kulağın anatomik şeklinin anne karnında ters duran bebeğin (fetus) şekline benzediğini düşünerek,yapmış olduğu sayısız bilimsel çalışmaları neticesi vücudumuzdaki her organ ve doku sisteminin kulakta sürekli haberleştiği bir noktasının olduğu sonucuna varmıştır. 

 


Sağlıklı ve dinc bir insanda kulağın hiçbir bölgesinde patolojik nokta bulunmaz. Kulaktaki akupunktur noktaları,özel dedeksiyon (tarama) cihazları ile elektriksel prensipler içinde bulunur ve o noktanın elektriksel davranışına göre altın ya da gümüş iğne batırılır. Gerektiğinde iğne yerine;lazer,elektrik akımı,ısı,manyetik akım uyaranları da verilebilir.

 


Örnek olarak şöyle açıklayalım: Eğer diziniz ağrıyorsa,o zaman dizinizin kulaktaki noktasının elektrisk frekansı öbür noktalara göre farklı olur.Çünkü orda bir sorun vardır.

 


Akupunkturuzmanları arasında en çok kullanılan tarama cihazı Agiscop dt diye adlandırılan bir alettir.Bu cihazın en önemli tarafı hem noktayı bulup hemde tedavi etmesidir.

 


Akupunktur yöntemi ile vücudumuzda bulunan ve bizim ilaçlarımız olan hormon,enzim, nöro-mediatör,nörotransmitter gibi çok değerli ve etkili olan maddeleri salgılatmış oluruz.

 

 

Bu nedenle: 
İlaçsız 
Yan etkisiz 
Çoğunlukla kalıcı,kökten çözücü bir tedavi sunulmuş olur.

 

 

Dr.Paul Nogier in 1996 da ölmesinden sonra oğlu dr. Raphael Nogier aurikular terapi yöntemini daha da geliştirmiş ve dünyanın dört bir tarafında kurslar ve seminerler vermektedir.Bunların üçüne bizzat kendim de katılıp bu güzel sistemin müthiş etkilerinden faydalanma imkanı bulduğum içinde kendimi şanslı hissedebilirim.

 

 

Alternatif tıp uzmanı: Mustafa Ceran 
Info@akuzomas.dk
www.akuzomas.dk