samiavci @ ybhaber.com

Gün geçtikte ve teknoloji ilerledikçe bir kara delik gibi büyüyen internet ortamı, özel hayatını önemseyen insanları gittikçe daha fazla endişeye düşürmüyor değil. Öyle bir noktaya geldik ki insan neredeyse Google üzerinden bile her siteye girmekte tedirginlik yaşamaya başlar oldu. Bunun en önemli sebebi yazımda da değineceğim husus olan çeşitli reklamlarla bilgisayarınızın tarayıcılarına yerleşen sinir bozucu kötü niyetli yazılımlardır. Yerli yersiz değişen anasayfanız, Google yerine başka arama motorlarına aktarılmanız ya da her sitede sağda solda çıkan aynı reklamlar görmeniz bu cins art niyetli yazılımların birer eseridir. Son zamanlarda Facebook üzerinden dalga dalga yayılan ve arkadaştan arkadaşa bulaşan virüslü bağlantılar da bu zararlı yazılımların eseridir.

Peki bu art niyetli yazılımlardan kurtulmanın bir yolu yok mu? Aslında bu meretler bir tane yazılım olsa kökünü kazır bir daha da bilgisayarınızın yanına yanaştırmazdınız ama o kadar fazla art niyetli yazılım var ki hepsine aynı yöntemi uygulamak her zaman olumlu sonuç vermeyebiliyor. Bu yazılımlardan kurtulmak bu kadar zorken bilgisayarınıza yerleşmeleri o kadar kolay ki, haberiniz dahi olmadan gezdiğiniz bir siteden sisteminize sızarak, siz sayfalarda dolaşırken arka planda yükleme yapıp bilgisayarınıza çoktan yerleşmiş olacak bir sinsiliğe sahiptirler. Üstelik sadece reklam içerdikleri için bu tür yazılımlar virüs programları tarafından da tespit edilememektedir.

Ben de bu sinir bozucu yazılımlardan kurtulamayacağımı ve bilgisayarıma her ayda bir format atma alışkanlığı kazanmam gerektiğini kabullenmeye çalışırken karşıma hızır gibi bir program yetişti. Kesinlikle reklam yapmıyorum ve abartmıyorum arkadaşlar. Adw Cleaner adındaki bu program sayesinde 20'ye yakın zararlı reklam virüsünü bilgisayarımdan tek tıkla temizledim ve sağda solda çıkan o cins reklamlardan kolayca kurtulabildim. Belki başka bir çözümünü bulup siz de zararlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz ama gelecekte neyle karşılaşacağınız hiç belli olmaz. Yine de bu programı bilgisayarınızda önlem amaçlı saklayın.

Bahsi geçen ve yapımcılarına Allah razı olsun dedirten bu programı şuradan indirebilirsiniz. Tüm tarayıcılarınızı kapattıktan sonra programı yükleyin ve "Scan" butonuna tıklayın. Virüs taraması tamamlandıktan sonra "Clean" butonuna tıklayarak zararlı yazılımları temizleyin. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve eskisi gibi temiz bir şekilde kullanımınıza hazır olacak...