salihyazar @ ybhaber.com

Her ilişki yeni bir şey öğretir insana.

İlişki,talebin ve arayışın sonucudur. Sen ve  karşı taraf için belki ilktir ancak yaşadığın sürece son olmayacak..

Hayatta kaldığınız sürece her yeni günde, yeni bir ilişkiye  kollarını açarak yol alırsınız.

İlişki başladıktan sonra karşılıklı olarak paydalarınız ortaklaştıkça ve artıkça sevgi artar. Bir süre sonra belki aşka dönüşür.

İlişkiyi bir türlü  başlatmayan  ret edilme son değildir ve yıldırmamalıdır .

Hoşlanarak başlatmaya çalıştığınız yeni ilişkinize aceleyle aşkı yüklemeye kalkışmak,;her iki taraf için altından çıkılması zor ve ağır bir yüktür.

Bu duruma düşmek ve ilişkileri zorlamak travmalara neden olur. Bizi yaşama küstürür.

İlişkilerinizi bazen akışına bırakmalı. Zamanın elinin ilişkinize  değmesine fırsat vermeli.

Ret edilmek kişiseldir ve herkesi kapsamaz. Her müşterinin bir alıcısı olduğu gibi, her ilişkinin de bir alıcısı mutlaka vardır.

Amaç,doğru zamanda,  yerde ve  kişiyle yollarımızı kesiştirecek olan gayretten geri durmamaktır.

Dostluk amaçlayan ilişkilerde dürüst olmak çok önemlidir.Kesinlikle yalan söylememeli..İşin içine yalan ve sahte dünya karakterleri girerse,önünü alamazsınız yoldaki yalanların. O vakit ilişkinizin  kontrolü sizden çıkmıştır. 

Bir kere yalan söylemeye gör, yalan yalanı doğurur. Yalan,doyumsuz hayal taciridir. Her şeyi yaptırır.

Çok kişinin sizi sevip sayması gerçekten sevilip sayıldığınızı göstermez.Hele bulunduğunuz yerin bir takım imkanları ve güçleri varsa işiniz kolay değildir.

İşin içine başka duygular ve düşünceler girer.Çıkar,korku,hırs,egemen olma hırsı,derinliklere nüfuz etme hastalığı,intikam ve ölümsüzlük gibi sınırsız akıl oyunları ilişkinizi kirletmeye başlar.

İlişkilerinizde sevgi varsa ki sevgi önceliğiniz olmalıdır, saygı da vardır. Sevgiye dayalı saygı bütün meseleleri çözer; onarır.

Yaşam tarzınızla insanları; kitleleri etkileyemiyor, kendi doğru ve değerlerinize karşı teveccühü artıramıyorsanız sizde bir sorun var demektir. Sonrasında ısrarlı sözlü davetleriniz, tebliğleriniz, insanlara ”taciz ve tedhişten öte bir şey değildir.

Nicelikten ziyade nitelikten yana kurulan insan ilişkileri tercih edilmeli.Bunu sağlamak sizin elinizdedir.Nasıl başlarsanız öyle gider.

Şairin dediği gibi kurduğunuz sosyal ilişki sizi ve yanınızdakileri ölümsüz kılar.

“Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam,

Alıp beni götürsün, tam 4 inanmış adam..” (Necip Fazıl Kısakürek)

Uzun, mutlu ve mutmain bir hayatı geçmişten geleceğe bırakmak istiyorsak doğru olan niteliksel ilişkilerdir.  Sonrası malum; ölümsüz dostluklardır.

Belki de efsanevi aşka gebedir ilişkinizin yolculuğu..

salihyazar@gmail.com