samiavci @ ybhaber.com

Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki insanın değerini kiymeti yaşarken anlmıyoruz hep öldüğünde hatırlayıp önemsiyoruz. Verdiğimiz değeri yaşarkan görmedikten sonra öldükten sonrasının ne önemi varki ?

 

İnsana sevginizi saygınız yaşarken göstermeye çalışınız emin olun o zaman daha çok sevinir ve mutlu olur.  İnsanın değer görmesi kadar güzel bir duygu yoktur o değer insana yaşam sevinci, mutluluk, huzur verir. Belkide çektiği acıları unutmasında yardımcı olur.

 

Yunus Emre’de İnsan Sevgisine Önem verilmesi için çağrımlarda bulunuyor ;

 

“İnsan değer verilmiş yaratılmıştır. İnsan ne kadar kötü olsa da ne kadar istemediğimiz düşmanımız olsa da Hakkın hatırı için Yaratanının hatırı için sevmek zorundayız ve biz de bir yaratılmış olduğum z için sevilmek zorundayız. Zaten yine Yunus Emre “Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalamaz” diyerek insanın dünyada ki amacının ne olması gerektiğin açıklıyor. Sevmek Yüce Allah tarafından bize verilmesi en büyük nimettir. Yüce Allah’ı sevmekle kalmayıp ona âşık olmamız gerektiğini de söylüyor. Zaten şiirlerinde ana tema bu yöndedir. Aşksız insanın odundan farkı olmayacağın da söylüyor. “

 

Toplumsal olarak ölülerimiz cenazelerimiz çok değerli ve önemlidir. Ben burda ölülerimiz ve cenazelerimizle ilgili bir değersizlik ve önemsemesizlikten bahsetmiyorum. Ben sadece insanların yaşayınca verdiğiniz değerleri görmesinin daha anlamlı olduğuna değinmek istiyorum.

 

Dün kaybettiğimiz Nebi de buna en güzel örneklerdendir. Nebi’yi toplum olarak hepimiz severiz onun gülüşüyle gum ha larıyla büyüyen bir toplumuz. Eminim ki Nebi’yi kaybettiğimizi duyan her kesimden insanımız üzülmüştür. Nebi yaşarken bu değeri görmediğini hissetmediğini düşünüyorum tabi birkaç hemşerimiz sağolsun onun yıkanması, giyimi, yiyeceği, yakacağı bir çok işiyle ilgilendi. Ama toplumsal olarak Nebi o sevgiyi hissedemedi ne yazık ki :(

 

Vefat haberinden sonra bir çok hemşerimiz sosyal medyada üzüntüsünü Nebi’nin hatıralarıyla gösterdi. Hikmet Keskin amcamızda Nebi’yi ölümsüzleştirmek istediği ve bunun için neler yapılabilceğini siz hemşerilerimize sormamızı rica etti bizden.

   Sizlerin bu konu hakkında düşüncelerini yorum kısmımızda paylaşmanızı rica etti.   

 

Bir kusurum olduysa af olla ..

Saygılarımla

Sami Avcı