info @ ybhaber.com

 

MERHABA


Siz değerli Yeniceobalı hemşehrilerime ve ybhaber.com web sayfası için emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Bundan böyle belli periyotlarla ybhaber.com sitesinde Çin tıbbı ve tamamlayıcı tıp ile ilgili makalelerimi okuyabilirsiniz. Bu imkanı sunan tüm ybhaber.com sorumlularina ve siz değerli Yeniceoba´lı okuyucularına  tekrar teşekkür ederim.

Kısa Özgeçmis: 


Adım Mustafa Ceran. Danimarka´da lise eğitimi aldıktan sonra İskandınavya Çin Tıp Akademisini bitirdim. Şu an Danimarka´da bu alanda ilk ve tek yabancı uyruklu uzman olarak çalismaktayim. Bitirdiğim meslekler arasında sırasıyla akupunktur, refleksoloji, masaj, kupa cekme, şifalı bitkiler mevcuttur. 

Uzakdoğu da çesitli kurslara ve son olarak geçtiğimiz ay Berlin de dünya akupunktur kongresine katıldım.

İlk makalemde çogu insanın yakından tanıdığı kanser hastalığı ve kemoterapi tedavisine değinmek istiyorum.


KEMOTERAPİ DURUMUNDA AKUPUNKTUR TEDAVİSİ


Hemen hemen herkesin korkulu rüyası olan kanser hastalığı, ve yapılan kemoterapi uygulamasının zararlarını aşağı düşürmek mümkün.

Bu hastalıktan hayatını kaybeden çogu insan gerçekten kanserden mi ölüyor, yoksa kemoterapinin aşirı yan etkilerinden dolayı mı bu mücadeleyi kaybediyor uzunca bir tartışmadır ama, benim görüşüme göre kesinlikle kemoterapi nin vücuda verdiği büyük zarardan dolayı dır.

Akupunkturun kanseri iyileştirdiğine dahil bilimsel kanıt yok ama, kemoterapinin sebep olduğu çok sayıda ki yan etkiyi ortadan kaldırmakta çok etkilidir.

Örnegin; aşirı ağrılar, terleme, ısı değişiklikleri, bulantı, uykusuzluk, iştahsızlık yorgunluk ve bitkinlik tedavisinde iyi sonuçlar verir.

Her kemoterapi seansı öncesi akupunktur tedavisi olunması büyük önem taşir. Nitekim bu sayede vücudun bağışıklık sistemi güçlü tutulur, hastanın hayat kalitesi ve kanseri yenme şansı daha yüksek olur.

Akupunktur olmadan alınan kemoterapi tedavisi her zaman yarım olur. Çünkü bir taraftan kemoterapi ile hastanın bağışıklık sistemi tamamen çökertiliyor ve aynı zamanda hastadan iyileşme yönünde adımlar bekleniyor. 

Ama kemoterapi döneminde görülecek akupunktur  bu riski minimuma indirecektir. Çünkü akupunkturun kemoterapi sonrası ortaya çikan halsizliğin ve zayıf bir bağışıklık sistemine yardım ettiği kanıtlanmıştır. Akupunktur iğnesinin insan cildini uyardığı an beyinde serotonin ve endorfin gibi güzel duygularla özdeslesen hormonların salgılanmasını arttırdığı ve bu sayede negativ duruma gelmiş psikolojinin pozitif yöne doğru eğilmeside yin kanıtlanmıştır. Bu kadar etkili ve aynı zamanda hiçbir yan etkisi olmayan akupunktur sisteminin artık Yeniceoba bölgesinde de insanların hizmetine sunulması ve bu sayede daha önce aldıkları tedaviye destek olmasını umuyorum.

Saygılar


Akupunktur ve Çin tıp uzmanı

Mustafa Ceran