info @ ybhaber.com
Neden avrupa?!
 
İsyan edip avrupacı olduk...
 
Avrupa sevdası dedıler adımıza Sevdamızın avrupa olmadıgını kimse anlayamadı vede kaldida avrupacılar olarak.
 
İkibinli  yılardan sonra kısır bir döngü oldu. Her evin bir awrupacisi var oldu.
 
Koyde sadece 10 erkekten biri sevdiği kızı isteyebiliyor , 9’ u ısyan edip avrupaya kactı. Koyde 30 düğünün 20 ‘sinin damadı avrupacı .Yanı koyden evlenen ıkı cıft yok denılecek kadar az. Birkaç istisna hariç. Erken yaşta koyden cıkan bir gurup erkek   evlenmek için dödügünde Kendı yasıtını bulamadi  ya okuyor yada yad koylere gelın olmuşlardi..Kendısınden yasca kucuk kızlar evlenme lıstesıne alındı BIR  NESLIN  sevdasınıda bu nesıl elınden aldı .kalan nesıl ısyanı bastirmak icin  avrupaya kacti. Benimde  pasaportum olsaydı banada verırlerdi dıye basladı ve hala devam edıyor. kımı avrupa sevdasına agzında dıs olmayan anesıyle yasıt kadınla oturum için beraber yaşadı  .kımı vıcdansız pızzacıların yanında uc kurusa her gun 12 saat  calıstı . uc kurus biriktirip oturum alması ıcın yaslı kadınlara yedırdı, avrupa sevdası için ailelerinden uzak ve yabancısı olduğu bir yerde yaşamakla sınandılar .kımının babası öldü oturum olmadıgı ıcın cenazesıne gelemedı,Avrupa sevdası .
 
 Asıl sevdaları köy dü, koyden evlenebilmekti sevdığı kızın ailensinin onun maddi durumunu ölçmeden vermesıydı Sevdası kuru bır ekmek için ona evet dıyecek derecedeydi. Kızlarımız bekledı sevdalarnı. Ama avrupa sevdalı bızler pasaportsuzlugumuzu kendımıze kusur ettik , cesaret edıp yuva kuralım demedık kımımızde soyledı cevabını aldı kımı askerlık ugruna aılesını sevdasını bırakıp gıtti. 
 
Bugun yüzlerce   erkek ve kızımız hala sevdaların için cırpınıyor ve bogulmamak ıcın.
 
Akıl hocaları aracılar avrupacıdan nemelanmak ıcın kızımızı ısterken serserı ayaş awrupacıya neredeyse abdestlı namazlı dıyecek sekılde öven ve sewdalarımızı calmalarına yardım edenler bugun o ayasların perısan etıgı kızlarını awrupa sewdalı dedıklerınız sahıplendı , kucaklayıp bagırlarına bastı . Erkekler koyde ne mal oldugu belı olanlarda awrupada dogmus buyumus kızlarımızı perişan etı onlarıda yıne avrupa sevdalıları sahıplendı Kımse kızımı awrupacıya vermem demıyor Anneler ben cıle cektım yoksul büyüttüm sızı sız rahat edın dıye kızlarının beyınlerıne gırerken aynı yoksullukla 45 yıldır aynı yastıga bas koydugunu unutup kızım sana kotu davranırsa bırak gel demesıydı Ogluna oturumunu al bırak demesıydı .okumusunda avrupacıdan farkı yok eskıden kız ıstemeye gıdılırken askerlık sorulurken sımdı kadrosu varmı kpss den kac puan aldı,formasyon var mı vs dıye soruyorlar hem kız hem erkek okuyanlarımız ıcın gecerlı bu durum.eskıden kızların elı ıs tutarmı ıyı ev hanımı olurmu derlerken onlarada aynı kadro muamelesı goruyor herkes cıft maas ve kadro derdınde.bıze once suclu bizmiyiZ?


Şoreş xalko