Dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor. Yetim Vakfı soğuk kış şartlarının sert geçtiği Şubat ayında savaş ve kriz coğrafyalarında yetim çocuklara desteğini sürdürdü.

Yetim Vakfı, Türkiye ve dünya üzerindeki savaş, kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklara ayni ve nakdi destek sağlamaya devam ediyor. Vakıf bu desteği yetimlerin üniversite eğitimi sonuna kadar devam ettirmeyi planlıyor. Hayırseverlerin destekleriyle kış aylarında binlerce yetimin acil ihtiyaçları gideriliyor.

SICACIK SEVGİYE SOĞUK İŞLEMEZ

Yetim Vakfı başlattığı ‘Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez’ kampanyası ile 1 milyondan fazla yetim çocuğun bulunduğu Suriye’nin İdlib kırsalında, çadır kamplarda yaşayan yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine 300 ton kömür ve yatak dağıtımı gerçekleştirdi. Vakıf, Bosna'nın Tuzla, Una Sana, Zenica-Doboj, Merkez Bosna, Saraybosna ve Hersek Neretva Kantonları'nda 50 yetim aileye, kışlık odun dağıtımı sağlandı. Yemen'de gün geçtikçe ağırlaşan insani krize destek kapsamında Taiz ve Maarib bölgelerinde 200 aileye sünger yatak dağıtımı gerçekleştirildi.

SAVAŞ TRAMVATİK ÇOCUKLAR DOĞURUYOR

Savaş, çocuklarda travma sonrası stres bozukluğu, psikomotor beceriler dahil olmak üzere duyusal bir çok tahribata neden oluyor. Yetim Vakfı, uzman psikologlar eşliğinde yaptığı eğlenceli aktiviteler ve oyunlar ile çocukların aktif dinleme ve odaklanma becerilerini artırıyor. Psikososyal Destek Merkezi’nde yetim çocuklar ve anneleri için “müdahale” programları geliştirilirken, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörleri azaltılarak ve destek faktörlerini artırılıyor. Ayrıca çocuklara sağlık alanın da da destek sağlanıyor. İl Göçmen Sağlığı Merkezi doktorlarından dâhiliye uzmanı İbrahim Zahra’yı, Kilis Anaokulunda çocukların genel sağlık taramalarını gerçekleştirdi.

YETİM ÇOCUKLARA VE EBEVEYNLERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Kilis Anaokulu öğrencileri velilerine Reyhanlı Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki Yetim Vakfı psikologları tarafından "Çocukların Davranışlarına Karşı Anne-Baba Tutumu" başlığıyla bilgilendirme semineri verildi. Babıska Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise eğitim gören öğrenciler için vakıf gönüllüler ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi, çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Bireysel olarak 31 yetim çocuğumuza 124 saat, grup oyun terapisinde 80 çocuğa 160 saat, grup atölyesinde 80 çocuğa 160 saat terapi uygulandı. Bireysel olarak 26 yetim annesine 104 saat terapi uygulandı.

ÇADIRDAN BRİKET EVE

Yetim Vakfı Suriye’de zor şartlar altında yaşayan yetim ailelere umut olmya devam ediyor. Son olarak çadırda kalan yetim aileler için yapılan briket evlere elektrik bağlandı. Hayırsevelerin yardımları sayesinde yetim çocuklar soğuktan donarak ölmekten kurtuldu. Azez’e bağlı İhtimalat Köyü’nde 144 briket ev elektriğe kavuştu.

2022 RAMAZAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren Yetim Vakfı 2022 Ramazan hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Gönüllü Teşkilatı ile istişare toplantısında bir araya gelen vakıf başkanı Murat Yılmaz, Ramazan öncesinde yapılan hazırlıklara dair geniş bilgi verdi. Toplantının devamında vakıf gönüllülerinin fikirlerini ve soruları değerlendirildi.