Eğitim sektörünün dünyaca ünlü markası olan GESS fuar ve konferansları Türkiye’de ilk kez 19-21 Ekim tarihleri arasında düzenlendi. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, fuarda “Okulda İnovasyon” konulu bir sunum yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen, Küresel Eğitim Malzemeleri ve Çözümleri Konferansı (GESS Turkey), eğitim sektörünün yeni ürün ve teknolojilerini ziyaretçileriyle buluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknoloji Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın açılış konuşmasını yaptığı WOW İstanbul Kongre ve Kültür Merkezi´ndeki fuarda, 2017 Haziran ayında ilk sayısı yayınlanan İnovasyon Kültürü dergisi de yer aldı. Eğitim sektörünün en yeni ürün ve teknolojilerinin yanı sıra farklı içerikleriyle sektöre yeni bir bakış kazandıran, aralarında dünyaca ünlü konuşmacıların da yer aldığı etkinliklerle eğitim sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren fuarda “Okulda İnovasyon” konulu bir konuşma yapan İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü ve İnovasyon Kültürü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Biriz Kutoğlu, yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmak ve yeni düşünceler üreterek hayal gücünün yanında tasarlama ve üretim kültürü kazanılması gerektiğini belirtti.

Yenilikçi ve uygulanabilir fikirlere sahip genç beyinlerin yaşamda aktif bir şekilde rol almaları ve fikirlerini yaymaları gerektiğini dile getiren Kutoğlu, hızla dijitalleşen dünyada hemen hemen birçok sektörün bu değişime ayak uydurması gerektiğini, inovatif bakış açısı kazanmanın da bunun en önemli parçası olduğunu dile getirdi.