Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba mahallesinde yaşayan Hasan Dündar, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Sokak hayvanlarını bütçesi el verdiğince beslemeye çalışan Hasan Dündar, hayvanlara sahip çıkıyor. Dündar; “Hayvanlar bize Allah’ın emanetidir. Onlara bakmak, beslemek, sevmek bizim yapmamız gereken görevlerden biridir. Ben elimden geldiğince gördüğüm hayvanları beslemeye sevmeye çalışıyorum.” dedi.

Yeniceoba mahallesinde hayvanların büyük çoğunluğu aç ve sağlık sorunlarıyla mücadele etmektedir. Bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini ifade eden Dündar; “Sokak hayvanları için her köşe başına bir kap yemek ve bir kap su konulsa bu sorunun büyük bir kısmı çözüleceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

“Onlarda Can”

Hayvanların da insanlar gibi yaşamlarını sürdürebilmesi için üç temel  gereksinim vardır; beslenmek, barınmak ve sevilmek.  Bizler gibi hayvanlarında canlarının değerli olduğunu belirten Dündar, “Nasıl ki bizim bu hayatta yaşama hakkımız var ise hayvanların da bu hakkı vardır. Hayvanları korumamız, onların beslenmesi tüm insanlığın görevidir. Hayvanları sevip sevmemek kişisel bir meseledir, fakat korumak, bakımını yapmak hepimizin yapması gereken bir görevdir.” şeklinde konuşmaya devam etti.

“Yavrular artık beni tanıyor”

Beslediği bir köpeğin hamile olduğunu fark eden Dündar, özel bir besleme yaparak köpeğin sağlıklı yavrular dünyaya getirdiğini söyledi. Zamanla yavrular büyüyerek kendisini tanıdığına değinen Dündar, “Ben anne köpeğe yemek götürdüğümde yavruları beni tanıyor. Koşarak yanıma geliyor. Benden sevgi istiyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor.” 

Son olarak bu güzel canların bizim vereceğimiz yemeğe muhtaç olduğunu ifade eden Dündar, onlara sahip çıkmamız gerektiğini ve bunu herkesin yapabileceğine inanmak istediğini sözlerine ekledi.