FENERBAHÇE-LAZİO 2-0, GOLLER Webo, Kuyt
 
CHELSEA ÇOK RAHAT: 3-1
 
Kupanın favorileri arasında gösterilen Chelsea, kendi sahasında Rus ekibi Rubin Kazan'ı 3-1 mağlup etti. Maçta gol perdesini 16. dakikada Chelsea'nin İspanyol golcüsü Fernando Torres açtı. Karşılaşmanın 32. dakikasında Victor Moses farkı 2'ye çıkardı. Rubin Kazan 41. dakikada Bebars Natcho'nun penaltıdan attığı golle umutlanırken 70. Dakikada bir kez daha sahneye çıkan Torres Rus ekibine darbeyi vurdu.
 
BENFICA'DAN NEWCASTLE'A ÜÇLÜK: 3-1
 
Çeyrek final turundaki tek Portekiz temsilcisi olan Benfica, İngiliz ekibi Newcastle United'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın 13. dakikasında Papis Cisse'nin golüyle geriye düşen Benfica, 25. dakikada Rodrigo Machado ile eşitlik sayısını yakaladı. Maçın 61. Dakikasında Lima ile 2-1'lik üstünlüğü yakalayan Portekiz temsilcisi, 71. dakikada Oscar Cardozo'nun penaltıdan attığı golle skoru belirledi: 3-1.
 
AVANTAJ BASEL'DE: 2-2
 
Gareth Bale'li Tottenham Hotspur, kendi sahasında Basel karşısında öldü öldü dirildi. 31. dakikada Valentine Stocker ve 34. dakikada Fabian Frei ile 2-0 öne geçen Basel üstünlüğünü koruyamadı. 41'de Emmanuel Adebayor ile farkı 1'e indiren Tottenham, 59'da Sigurdsson ile beraberlik sayısını kaydetti. Maçın son bölümlerinde iki takım da mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Özellikle Tottenham'ın orta saha oyuncusu Parker'ın altı pas üzerinden boş kaleye kaçırdığı gol gecenin en dikkat çeken pozisyonlarındandı.