Belediye konferans salonundaki toplantıya ilçe kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı Mehmet Kale, Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, belediye meclis üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Belgin, Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kenan Belgin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ekinci, Cihanbeyli Ticaret Borsası Başkanı Hacı Kabakcı, Emniyet Amiri Ali Harmancı, belediye birim amirleri, esnaf ve ilgililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Belgin, organizasyonun düzenlenmesi dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye teşekkür etti. Belgin, Cihanbeyli esnafıyla ilgili alınacak kararların hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasında halka açık, katılımcı bir belediyecilik örneği sergilediklerini belirten Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise ‘‘Esnafımızın ve ilçemizin yararı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün burada alacağımız kararlar hepimizin ortak kararı olacak. Önümüzdeki dönem bu tür toplantıları daha sık gerçekleştireceğiz. Sorunlarımıza ortak çözümler üreteceğiz. Belediye olarak problemlerin çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

-Otopark sorunu görüşüldü-

Gündemin birinci maddesi olan ‘otopark sorunu’ konusunda esnaf ile istişare edilerek bazı kararlar alındı. Bunlar şu şekilde:

1- Ankara-Konya caddesine çift taraflı park yapılacak

2- Esnaf, kendi aracını Ankara-Konya caddesine park etmeyecek

3- Traktör bayileri caddeleri işgal etmeyecek

4- 1 saatten fazla durdurulan araçlar içinher saat başına 5 TL park ücreti alınacak

5- Ağır vasıta araçlar Kamyon Garajı haricinde park yapamayacak.

Gündemin ikinci maddesi olan kaldırım işgalleri konusunda da bazı kararlar alındı. Toplantıda vatandaşların işgaller nedeniyle kaldırımlarda yürüyemediğine dikkat çekilerek, kaldırım işgallerine son verilmesi ve esnafın ürünlerini kaldırımlara koymamasına karar verildi.

Diğer taraftan sanayi sitesinde bulunan dükkanların ön kısımlarına sundurma yapılmasında imari yönden herhangi bir sakınca olup olmadığının araştırılmasına, imar noktasında sakınca bulunmadığı tespit edilirse işyerlerine sundurma izni verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca hal binası ile ilgili tekliflerin Cihanbeyli Belediyesi’ne yazılı olarak sunulmasına ve konuyla ilgili daha sonra yapılacak toplantılarda karara varılması noktasında görüş birliği oluştu.

-Seyyar satıcılara çözüm bulundu-

Cihanbeyli Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda seyyar satıcıların durumları da görüşüldü. Hal binası yıkılıncaya kadar seyyar satıcıların bu alanda çalışmalarına, ilçe dışından gelen seyyar satıcılara kesinlikle izin verilmemesine oy birliği ile karar verildi. Ayrıca hurdacıların mahallelerde dolaşmasının yasaklanması da kararlaştırıldı.

Toplantı sonrası STK'lar ve esnaflar Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale'ye alınan kararlardan dolayı teşekkür etti.

 

Cemal Hatipoğlu - ybhaber.com