Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, koronavirüse karşı halkın sağlığı ve güvenliği için gereken her türlü çalışma yaparak tüm tedbirleri aldıklarını belirti. Özellikle toplu yaşam alanlarında Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği halinde dezenfekte çalışması yürüttüklerini belirten Başkan Kale ''Zabıta ekiplerimiz de fiyat denetimine devam ediyor'' dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı tüm Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında Cihanbeyli Belediyesi de adeta seferberlik ilan etti. Belediye ekipleri, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde başta okullar olmak üzere sosyal yaşam alanlarında dezenfekte çalışması yaptı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise koronavirüs salgını riskinin gündeme gelmesiyle fahiş fiyat girişimlerine karşı ilçe genelinde rutin olarak yürüttüğü işyeri denetimlerini sıklaştırdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, halkın sağlığı ve güvenliği için her türlü çalışmayı yürüterek, gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirtti. Kale ''Devletimiz, hükümetimiz sürecin en başından itibaren gelişmeleri dikkatle takip ederek tüm dünyaya örnek çalışmalar yürütüyor. Tedbirler süratle alıyor. Bu konuda panik yapmadan, özellikle Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına dikkatle uyarak, tüm tedbirleri uygulamamız gerekiyor. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Gerek hijyen noktasında gerekse de fiyat denetimi konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşlarımdan kişisel hijyen kurallarını azami ölçüde uygulamalarını, resmi kanallardan gelen bilgiler dışında ortaya atılan asılsız iddialara itibar etmemelerini istiyorum. Türkiye koronavirüsle mücadele konusunda örnek bir çaba göstermektedir. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hemşehrimiz, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, devletimizin tüm kademelerindeki görevlilere ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.'' dedi.