Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara, Kontv'de Sami Bayrakcı'nın yönetip sunduğu Düzlem programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

 

Yeniceoba Belediye Başkanı İlyas Kara, Belediye Başkanlığı boyunca yaptığı hizmetlerden söz etti. Belediyenin kendi çabalarıyla yaptığı  alt yapı, yol ve çevre düzenlenme çalışmalarına değindi. Yeniceoba'daki yolların çoğu parke taşıyla döşendiğini ve bu sayede daha temiz yollara sahip olduklarını dile getirdi.

 

Bayrakcı'nın gurbetçilere dair sorduğu bir soruda Kara daha öncede sitemizde yayınladığımız metini dile getirip sitemizden de bahsetti.

 

Yeniceoba'daki eğitim hizmetlerinden bahseden Kara, Yeniceoba Lisesine Yapılan ek binayı yaptıran İhsan Geyik'e teşekkürlerini söyledi. Yapılan İhsan Geyik Lisesi'nin açılışını Bakan Bozdağ'ın katılımıyla açıldığı ve görkemli bir açılış yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Yeniceoba'daki özel sökterlere değinen Bayrakcı'nın sözleri üstüne Kara Konya Şeker'e yapılan anlaşmalardan bahsedildi. Konya Şeker tarafından Yeniceoba'da 4 katlı mağaza yapılacağını söyledi. Mağazanın yapılacağı arsanın mera olduğunu ve bu arsayı imara uygun hale getirdiklerini söyledi. Daha büyük yatırımların zamanla geleceğini sarf etti.

 

Türkiye'nin hiç bir kasabasında bulunmayan 112 Acil servisi ve Nufüs şefliğinde Yeniceoba'da var olduğundan bahsedildi.

 

Yapılan yeni anayasa değişikliğiyle kapatılması beklenen Belediyemizin gelecek yeni yönetimin kasabamızn alt ve üst çalışmalarının bitirildiğini belediyemizin bundan sonra yol ve su gibi bir beklentileri ve isteği yok. Artık daha sosyal ve aktiviteler üzerinde yoğunlaşmasının gerektiğini düşündü.

 

Bayrakcı'nın yaklaşan yerel seçimlerde başkanlık adayı olma durumu hakkında soru sordu. Kara bu konuda şimdilik kesin bir şey söylemek mümkün değil ama konuyla ilgili münakaşalarımız ve akrabalarımızla düşünce alış verişleri olduğunu söyledi. Şartlara göre bu durumun değişeceğini söyledi.

 

İlçelik için gerekli çalışmaları yaptık Türkiye genelinde böyle bir çalışmanın olmadığı için ilçe olamadıklarını dile getirdi. Belediyemizin kapatılması anayasa mahkemesinden çıkacak olan sonuca bağlı olduğunuda belirtti.