Bitlis’de şehit olan polis memuru Mustafa Arslan’ın cenazesi memleketi Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

İskenderunlular uzun süre cenaze namazının kılınacağı Kaptan Mehmet Paşa Camisi çevresinde şehidi bekledi. Mustafa Arslan’ın cenazesi akşam saatlerinde memleketine ulaştı. Cenaze törenine katılan halk terör örgütünü protesto etti. Kaptan Mehmet Paşa Camisi çevresinde emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Şehit Mustafa Arslanın cenazesi Polis eskortluğunda Kapan Mehmet Paşa Camisine getirildi.

Cenaze törenine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük, protokol üyeleri askeri ve mülki erkan, ailesi, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Mustafa Arslan’ın cenaze Namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Cenaze namazı sonrası polislerin omuzuna alınan Şehit Arslan’ın Türk Bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları feryatlar içerisinde tabuta son kez sarılmak istedi. Fenalık geçiren ve bayılan Şehit Arslan’ın yakınlarına 112 Acil Servis görevlileri yardımcı oldu. İskenderun halkı da Türk Bayrağı eşliğinde Şehit Arslan’ın Cenaze aracının önünde bir süre yürüdü ve terör örgütünü protesto etti. Şehit Polis Memuru Mustafa Arslan’ın babası Mehmet Arslan’ı ise Özel Hareket polisleri güçlükle teselli etti.

Bitlis Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memurundan biri olan Hatay’lı Özel Harekat Polis Memuru Mustafa Arslan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Asri Mezarlıktaki Şehitlikte dualarla defnedildi.

Kaynak: CIHAN