Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Suriye'nin 44 yıldır zulüm altında inlediğini söyledi.

Hafız Esed'in 1982 yılında Hama'da 25 bin Müslümanı katlettiğini belirten Uysal, "Beşşar Esed'in katlettikleri ise şimdiden 200 bini aştı. Dört yıldır dünyanın vahşi güçlerinin pazarlıkları sonuçlanmadığı için Esed'in azınlık yönetiminin Suriye'yi acımasızca tarumar etmesine göz yumulmaktadır" dedi.

İç savaşın Esed'e verilen doğrudan mezhepçi destek ve siyasal blok desteğiyle sürekli uzatıldığını savunan Uysal, bu durumdan dolayı ülkede yıkımın da giderek arttığını dile getirdi.

Bu durumda hem Suriye içinde kalan Müslümanların hem de muhacir durumuna düşenlerin çektikleri acıların yürekleri dağladığını ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

"Başından beri zalim yönetimlerin mağdur ettiği ekmeğe, aşa, giyeceğe, barınağa muhtaç hale gelmiş insanların yanında yer alan İHH, sorunların, acıların arttığı şu kış günlerinde kardeşlerimizin yardımına daha çok koşma çabası içindedir. Bu amaçla İHH olarak bu güne kadar Suriyeli mazlumlara gönderilen binlerce tır yardım malzemesi içinde Konya'nın katkıları ciddi bir yekün tutmaktadır. Konya İHH olarak yaraları sarmak için yeni bir hamle ile kolları sıvadık. İnşallah önümüzdeki 20 gün içerisinde 10 tIR daha yola çıkaracağız."

Kaynak : AA