Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra acı haber geldi... Merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında  askeri uçak düştü, 2 pilot şehit oldu. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri  dumanların yükseldiği uçağa müdahale etti. Kaza kırıma uğrayan uçak yine  F4...

GENELKURMAY: 2 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı, Konya'da düşen uçakta iki pilotun şehit olduğunu bildirdi. Genelkurmay'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:  "1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.  Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.  Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır."


VALİ: BURASI TATBİKAT ALANI
 
Konya Valisi Muammer Erol, askeri uçakla ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin henüz tam  olarak bilinemediğini söyledi. "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma  ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" diyen Erol, şunları kaydetti:
 
"Uçağın hareket yerinin Eskişehir olduğunu ifade ediyorlar. Enkazdaki  şehidimizle ilgili çalışma devam ediyor. Ben de şehitlerimizin son durumuyla  ilgili oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Burası askeri tatbikat alanı, eğitim  atış alanı. TSK'nın 3. Ana Jet Üssü ve buraya eğitim için gelen bütün hava  unsurlarının planlı eğitim tatbikatının yapıldığı bir alan burası.

MALATYA'DA DA 2 UÇAK DÜŞMÜŞ, 4 PİLOT ŞEHİT OLMUŞTU

Malatya'dan da 24 Şubat günü acı bir haber gelmişti.  7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii'nde düşmüş, 4 pilot şehit olmuştu.


DAHA ÖNCE 12 ŞEHİT VERİLMİŞTİ
 
4 tipi uçakların bugüne kadar yapmış olduğu kazalarda 14 pilot şehit oldu. 1974 yılından bu yana Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan jetler, Eskişehir’de 113. ve Erhaç’taki 173. Filo’da görev yapıyor. Akdeniz açıklarında Suriye tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde düşürülen Yüzbaşı Gökhan Ertan komutasındaki RF-4E keşif jeti de, dünkü kazaya karışan jetler gibi 173. Filo’da görev yapıyordu.