Beklenen gün geldi. Ve Hava - İş Sendikası aldığı grev kararını uygulamaya başladı. 

 
24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması ve işten çıkarılan 305 işçinin geri alınmaması sebebiyle Hava-İş Sendikası, gece yarısından sonra grev başlattı. 
 
Grev kararının ardından, "Uçuş sefererinde aksama olur mu, olmaz mı?" sorusunun cevabı arandı. Cevap, günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı.
 
Hava-İş Sendikası'nın gece başlattığı greve neredeyse hiç katılım olmadı. 
 
Hamdi Topçu : "Gece saat 3'ten bu saate kadar yapılan yüzlerce seferde herhangi bir aksama yok. Yüzde 95'in üzerinde de zamanında kalkış oranımız var."
 
Sendika Başkanı Atilay Ayçin 'se uçuşların aksamadan devam etmesini Türk Hava Yolları çalışanlarının işten atılma korkusuna bağladı. 
 
Atilay Ayçin: "İçerde çalışan arkadaşlarımız korkuyla greve katılamıyorlar. Evinden buraya gelme cesareti gösteremiyorlar. Çünkü burada görülürsem 305 kişi nasıl atıldıysa ben de atılırım diyor."
 
Sendikanın açıklamasından sonra THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu, grev kararını Samanyolu Haber'e özel değerlendirdi. 
 
Hamdi Topçu: "Grev kararı alan sendikanın kararı kağıt üzerinde kaldı. Hiç bir çalışanımız bu karara itibar etmedi. Hava iş sendikası bugün gerçekten büyük bir yalnızlığa itilmiştir. Kağıt üzerinde sendika ve grevle karşı karşıyayız."
 
Topçu, problemin çözülmesi için Hava-İş sendikasına çağrıda bulundu: 
 
"Bugüne kadar sendikamız bize hiç bir olumlu adım atmadı. Sendikanın bu durumuna rağmen yine bizim masamız açıktır. Otursun düşünsünler bu 305'i ayırsınlar. Bunların hepsini tekrar gözden geçirelim. Sözleşmeyi imzalayalım. Bu mutsuzluk stres kalksın."
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da grev kararını değerlendirdi. 
 
Yıldırım: "THY'nin çalışanlarını işlerine ve işyerlerine sahip çıktıkları için tebrik ediyor, vatandaşlarımızı mağdur etmedikleri için ayrıca şükranlarımı sunuyorum."