Twitter'ın Ocak ayında tanıttığı, 6 saniyelik sürekli tekrarlanan videolar yayınlanan yeni sosyal ağ Vine, henüz sadece iOS cihazlarda kullanılabiliyor olmasına rağmen birçok kullanıcının beğenisini kazanmış durumda.

iOS dışında herhangi bir platformda yer almayan ancak Android uygulaması için geliştirme süreci devam eden Vine, bu sırada da yeni özellikler kazanmayı ihmal etmiyor.

Vine Uygulaması 1.1 Sürümü Güncelleme İçeriği

iOS için Vine uygulaması 1.1 sürümü ile birçok yeni özellik kazandı. Bu özelliklerin başında uygulamanın kazandığı ön kamera desteği yer alıyor. Uygulama, bu sayede 6 saniyelik videolarınızı hazırlırken cihazınızın ister ön ister arka kamerasını kullanmanıza imkan sağlıyor. Üstelik her gönderinizde tek bir kamera kullanmak zorunda da değilsiniz, istersenizbir gönderide iki kamerayı da dilediğinizce kullanabiliyorsunuz.

Sol altta yeralan buton ile kamera değiştirebiliyorsunuz.

Vine uygulamasına güncelleme ile gelen bir diğer özellik ise, artık gönderilerinizde kişilerden bahsedebiliyorsunuz(Mention) Aynen diğer birçok sosyal ağda olduğu gibi @ etiketi ile ya da gönderi sayfasında yer alan butona bastıktan sonra etiketlemek istediğiniz kişinin adını yazıp etiketleyebiliyorsunuz.

Ancak uygulamanın "Mention" sisteminin henüz daha tam olarak hazır olmadığını belirtelim. Çünkü kişi etiketlemeye çalışırken uygulama kişi önerilerini sizin takip ettiğiniz ya da sizi takip edilen kişilere göre tavsiye etmiyor, onun yerine ne yazdıysanız tüm kullanıcılar arasında onu aratıpsize öyle öneri sunuyor. Bunun "mention" özelliğini zorlaştırdığını belirtebiliriz.

Tüm bunların dışında 1.1 sürümü ile kişi arama fonksiyonunu geliştirenve stabilite sağlamaya yönelik düzeltmeler içeren Vine uygulamasınıburadan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Vine kullanıyor musunuz ?