Yeniceoba BDP Gençlik kolları belde ve ilçe başkanlığı öncülüğünde Belde teşkilatında toplandı. Toplantıya ilgi beklenildiğinden azdı. Toplantıda Yeniceoba'nın yanı sıra Kuşca, Kütükuşağı ve Kelhasan'dan da katılım vardı.

Cihanbeyli  BDP ilçe başkanı Kılıç konuşmasında güncel konulara ve yaklaşan yerim seçimlere değindi. Kılıç : yaklaşan yerel seçimlerin bizim açımızdan büyük bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı değerlendirip şeçimleri kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe ulaşmada siz gençlerin katkısı çok olacaktır sizleri bu konuda çalışmalara davet ediyorum. 

Gençlik kollarından Ali Kemal Koyuncu'da söz hakkı alıp ilçe başkanına gençlerin isteklerini ve düşüncelerini aktardı. Koyuncu sözlerine planladıkları Rojava'ya destek amaçlı etkinlikten bahsetti ve etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi. Etkinliğin Rojava'daki çocukların ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacı altında yapılacağını ve etkinliğe katılanların kendileriyle tıppı malzeme, giysi, battaniye ve gıda yardımlarında bulunmasından söz etti.

Bölgeninde parti için ancak etkinlik ve şenliklerle toplanıldığını ve bu etkinliklere katılan partililerin vekillerin çok önemli olduğunu ve bu seçimlerde biraz daha dikkatlı olmalarının önemli olduğunu belirtti.

BDP Yeniceoba gençlik kolları olara Rojava katlıyamını kınadıklarını dile getirip her türlü yardım ve desteğe açık olduklarını söyledi.

Koyuncu sözlerinde yerel seçimlerede değindi. Adayın bir an önce belirlenmesi bölge olarak çok önemli olduğunu ve buranın Diyarbakır, Şırnak, Hakkarı vs. ile karıştırılmamasını önemle belirtti. Bölge olarak partiden çok adayın daha önemli olduğunu söyledi. İlçe başkanı Kılıç, Koyuncu'nun bu sözüne karşılık olarak adayın Cihanbeyli bölgesinden seçileceği ve resmi başvurların Eylül ayı içinde alınacağını bu başvurular doğrultusunda aday adayı seçilecektir.

Katılımcılar aday adayını parti yönetiminden çok özel bir anketör şirketiyle anlışıp halkın isteği doğrultusunda seçilmesini tavsiye etti. Kılıç: aday adayı şeçilirken parti yönetiminin yanı sıra özel anket ve toplantıların katkısıyla seçileceğini dile getirdi....

Kılıç katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.