Türkiye Futbol Federasyonu, 7 Mayıs tarihinde Eskişehirspor ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalinin Konya Atatürk Stadı'nda oynanacağını açıkladı. Maç saati ile ilgili karar ise daha sonra açıklanacak.

Galatasaray, yarı finalde Bursaspor'u eleyerek 9 yıl aradan sonra finale çıkarken, Antalyaspor'u eleyen Eskişehirspor da 27 yıl aradan sonra finale yükselmişti.

İki takım Türkiye Kupası tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya gelecek. Galatasaray bu kupayı daha önce 14, Eskişehirspor ise 1 kez kazandı.

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Galatasaray ile Eskişehirspor'un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası finalinin Konya'da oynanması kararına ilişkin "TFF, çok doğru bir karar verdi" dedi.

Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF'nin, Galatasaray ile karşı karşıya gelecekleri Ziraat Türkiye Kupası finalinin Konya'da oynanması kararı verdiğini hatırlattı.

Söz konusu kararı olumlu karşıladıklarını ifade eden Saraç, şöyle konuştu:

"TFF, çok doğru bir karar verdi çünkü, kupa finalini 7 Mayıs Çarşamba günü oynayacağız. Eskişehirspor taraftarının, hafta içi Şanlıurfa'ya gitmesi zor olacaktı. Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda Galatasaray ile yapacağımız final maçında büyük Es-Es taraftarı, takımını yalnız bırakmayacaktır. Konya'daki final maçından kupayı kazanıp Eskişehir'e getireceğiz."

"Es-Es" Konya'da ikinci finalini oynayacak

Türkiye 2. Futbol Ligi'nin 1994-1995 sezonunda, 1. Lig'e yükselme maçının Konya'daki finalinde Aydınspor'u 2-1 yenerek bir üst lige çıkan Eskişehirspor, bu kez Ziraat Türkiye Kupası final maçına Konya'da çıkacak.

Türkiye 2. Futbol Ligi'nin 1994-1995 sezonunda 3. Grup'ta mücadele eden siyah-kırmızılı takım, o sezon grubu birinci sırada tamamlayıp Yükselme Grubu'na katılmayı hak etti.

Yükselme Grubu'nu Karşıyaka ve İstanbulspor'un ardından üçüncü sırada tamamlayan "kırmızı şimşekler", 26-31 Mayıs 1995'te Konya'da gerçekleştirilen play-off karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.

"Es-Es"ler, çeyrek finalde Erzurumspor'u 2-1, yarı finalde de Adanaspor'u 3-2 mağlup etti. Finalde karşılaştığı Aydınspor'u da 2-1 yenen Eskişehirspor, o sezon 1. Lig'e yükseldi.