TYT Türkçe testi her alandan adayın sorumlu olduğu temel testlerden biridir. Yıl yıl gelen zor Türkçe testleri ile adaylar arasında oldukça eleyici ve ayırıcı olabilmektedir. Bu sebeple öğrencilerin Türkçe testine önem vermesi ve vakit ayırması gerekmektedir. 

TYT Türkçe Kaç Soru?

TYT Türkçe testi 40 soru içermektedir. 40 sorunun yaklaşık 30 sorusu anlam konularından gelmektedir. Kalan 10 soru ise dil bilgisi, ses bilgisi, yazım kuralları ve noktalama işaretleri konularını içermektedir. 

TYT Türkçe Nasıl Çalışılmalıdır?

TYT Türkçenin çalışılması gereken 2 ayağı vardır. İlki sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragraf sorularını içeren anlam sorularıdır. Bu konuda okuduğunu anlama, metne bağlı kalma ve süreyi doğru kullanma en kritik konulardır. Bu konuları çözmek için öğrencilerin sınav gününe kadar pratik yapması önemlidir. Bu konular doğrudan konu çalışılacak alanlar değildir. Bu sebeple soru çözümü ile çalışılmalıdır. İkinci ayağı ise dil bilgisi, ses bilgisi ve yazım kuralları konularıdır. Bu konular adayların görece daha hızlı öğrendiği konulardır. Pratik yapıldığı ve dönem dönem tekrar edildiği koşulda adaylar bu konularda başarıılı olacaktır. TYT Türkçe için soru çözümünün çok önemli olduğundan bahsettik.  Sorular üzerinden eksiklerinizi tespit edip yanlışların üzerine gidilmesi en verimli yol olacaktır.

Ancak soru çözümlerine ulaşmak ise her zaman kolay değildir. Bu sebeple 15 dakika içerisinde açıklamalı çözümlere ulaşabileceğiniz Kunduz uygulaması ile hem TYT Türkçe hem tüm lise ve ortaokul dersleri için destek alabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama içerisindeki video konu anlatımları ile hem konu çalışıp hem tekrar yapabilirsiniz. Kunduz uygulamasını incelemek için https://kunduz.com/tr/ adresine gidebilirsiniz.

 TYT Türkçe Konuları

1. Sözcükte Anlam
2. Cümlede Anlam
3. Deyimler
4. Atasözleri
5. İkilemeler
6. Paragrafta Anlam
1. İsimler
2. Tamlamalar
3. Sıfatlar
4. Zarflar
5. Zamirler
6. Edat – Bağlaç – Ünlem
7. Eylem
8. Ekeylem
9. Fiilimsiler
10. Kök Bilgisi
11. Sözcüğün Yapısı
12. Ekler
13. Fiil
14. Cümle Türleri
15. Ses Bilgisi
16. Yazım Kuralları
17. Noktalama İşaretleri
18. Anlatım Bozuklukları

TYT Türkçe Soru Dağılımı