Halk Savunma Birlikleri (YPG) / Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) güçlerinin Kobani’de, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı verdiği direnişe destek olmak amacıyla Avrupa Birliği Türkiye Yurttaş Komisyonu (EUTCC) ve Peace Camping inisiyatifi tarafından yapılan “IŞİD’e karşı, Kobani ve insanlık için küresel seferberlik” çağrısıyla 1 Kasım “Dünya Kobani günü” olarak ilan edildi.

130 tanınmış şahsiyet ve kuruluşun yaptığı çağrıda, 1 Kasım’da saat 14.00’da tüm dünya ülkelerinde Kobani’ye destek yürüyüşleri düzenlenmesi isteniyor.

Yapılan çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“Artık tüm uluslararası aktörlere, ‘başka bir siyaset mümkündür’ mesajının verilmesi zamanı gelmiştir. Tüm dünya halklarını Kobani ile dayanışmalarını göstermelerini istiyoruz.

“Sizleri, ‘İmdat Kobani’ demek için düzenlenen eylem gününe katılmaya davet ediyoruz. IŞİD’e karşı direnişi destekleyiniz! Kobani’yi ve insanlığı destekleyin! Şimdi harekete geçme zamanı!”

1 Kasım’da yapılacak Kobani’ye destek eylemlerine katılım çağrısının ilk imzacıları arasında Nobel Barış Ödülü sahibi insan hakları savunucusu Arjantinli Adolfo Perez Esquivel, Amerikalı ünlü filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky, eski AP Milletvekili Luisa Morgantini, Britanya Avam ve Lordlar Kamarası üyeleri bulunuyor.

İmzacılar arasında ayrıca, Avrupa, Latin Amerika, Hindistan, Pakistan başta olmak üzere dünya genelinden bilim insanı, siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve hukukçu ile birçok insan hakları kuruluşu, dernek ve kuruluş bulunuyor.