Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Meclis’teki oturumda, “Almanya’da PKK faaliyetleri yasak. Türkiye’nin kendisi Öcalan ile politik çözüm süreci kapsamında müzakere halinde. PKK’nın terör listesinden çıkarılması gerekiyor” dedi.

Kendini değiştirsin

Muhafazakar partiler adına konuşan Clemens Binninger, PKK yasağının Almanya’da sürmesi gerektiğini belirtirken, Yeşiller Partisi Milletvekili İrene Mihaliç ise “PKK yasağın kalkmasını istiyorsa kendini değiştirmeli” diye konuştu.

Alman Sol Parti Meclis grubunun önergesiyle Federal Meclis’in önceki günkü oturumunda PKK yasağı ele alındı. Grup adına konuşan Federal Milletvekili Ulla Jelpke, 20 yıl önce PKK’nın faaliyetlerinin Almanya’da yasaklandığını hatırlatarak şöyle dedi: “Almanya’da PKK faaliyetleri kadar parola, sembolleri de yasak. Yasaklı semboller arasında Öcalan’ın resimleri de var. Oysa Türkiye’de bu afişler açıkça miting alanlarında yer almaktadır. Almanya’da yaklaşık bir milyon Kürt vatandaşı PKK yasağından dolayı kriminalize edilmekte ve dışlanmaktadırlar. Burada doğan Kürt kökenli vatandaşların Alman vatandaşlığı talebi ret edilmekte. Türkiye,  Öcalan ile müzakere içinde. Türkiye’nin kendisi Öcalan ile politik çözüm süreci kapsamında müzakere halinde. PKK yasağının kaldırılması Ankara için barış süreci için işaret olabilir. PKK’nın terör listesinden çıkarılması, Orta Doğu politikası için onlarla diyalog içinde bulunulması gerekiyor.” Muhafazakar partileri CDU- CSU Birlik partileri adına söz alan parlamenter Clemens Binninger, PKK yasağının Almanya’da sürmesi gerektiğini söylerken, Yeşiller Partisi Milletvekili İrene Mihaliç ise ’ “PKK yasağın kalkmasını istiyorsa kendini değiştirmeli” diye konuştu.