Odense kentinde düzenlenen geceye katılanlar Morten Olsen'in olmadığını görünce, futbol federasyonu ile milli takım futbolcuları arasında baş gösteren "prim" anlaşmazlığı nedeniyle deneyimli teknik adamın davete gelmediğini düşündü.

Danimarka Erkek ve Kadın Milli takımlarında forma giyen tüm futbolcuların boykot nedeniyle katılmadığı Futbolun Gala Gecesi'ne, federasyonun idari bir hatadan ötürü Olsen'i davet etmeyi unuttuklarını açıklaması ise ülkede şok etkisi yarattı, sosyal medya da adeta yıkıldı.  

Ülke futbolunun en büyük isimlerinden birisi olan Morten Olsen'in yanı sıra, yardımcısı Peter Bonde ve U21 Milli Takımlar Teknik Direktörü Jess Thorup'un da unutulduğu belirlendi. Federasyon yetkililerinin imza attığı bu skandal geceye gölge düşürdü.

Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Jesper Möller, yoğun sorular üzerine topu federasyon direktörü Claus Bretton-Meyer'e attı. Federasyon iletişim müdürü Jakob Höyer yaptığı açıklamada, tasarruf nedeniyle büyük bir gala gecesi yerine sınırlı bir grubun davet edilmesi nedeniyle yapılan idari hata sonucu teknik direktörlerin unutulduğunu söyledi. Gecede, Tottenham'da forma giyen Christian Eriksen yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü.  

Sosyal medyada federasyona aşağılayıcı ve alaylı sözlerle büyük tepki gelirken, "Olsen DBU'nun büyük bölümünde yokmuş", "Herhalde davet sözlü yapıldı, Olsen'in kulaklıkları kapalıydı" gibi yorumlar dikkat çekti.  

Belçika'da yaşayan Morten Olsen ise ülke medyasına yaptığı açıklamada, davet edilmediği için geceye katılmadığını böyle unutkanlıkların olabileceğini söyledi.